Ufo Alarm, een boek van Jozua Douglas

Ufo Alarm is weer een spannend en grappig avontuur uit de Costa Banana serie van Jozua Douglas. Wat als president Pablo Fernando een boodschap krijgt en ruimte wezens hem tot leider van een verre planeet willen maken. En wat zit er op eerste Kerstdag toch in die grote cadeau’s? Er gebeuren weer rare dingen in San Fernando. Laat alle alarmen maar afgaan want we hebben hier te maken met wezens van een verre planeet.

ufo alarm

Eerste Kerstdag

Ufo Alarm begint op eerste kerstdag. Fico al vroeg wakker. Hij ziet ufo’s! Volgens Rosa, zijn zus, is het allemaal nep. Ze vraagt Fico om weer te slapen. Als ze weer wakker worden maakt Rosa allemaal grapjes over dat Fico ufo’s zag vannacht. Fico trekt zich er niks. Hij bedenkt enthousiast wat er allemaal in de cadeaus voor kerst kunnen zitten. Rosa verklapt dat er gaten in de bovenkant van de cadeau’s zitten. Nu wordt Fico nog enthousiaster! Want als er gaten in zitten betekent het vast dat er iets levend in zit.

Bijzondere cadeau’s

De titel Ufo Alarm wordt duidelijk wanneer Fico en Rosa bij de cadeaus zijn aangekomen. Fico gaat gelijk zijn cadeau zoeken. Zijn cadeau is enorm. Als de president, zijn vrouw Florabella en Diego de adjudant aan komen lopen mag Fico zijn cadeau openmaken van de president; zijn vader. Het is een houten kist! Fico maakt het open en kijkt het donker in. Hij ziet niks. Als er een hoofd uit de kist komt en na een paar seconden ook de rest van het lichaam begint het Ufo Alarm verhaal. Uit de kist komt Fico! Wie is de echte Fico? Als iedereen zijn cadeau openmaakt hebben ze allemaal een dubbelganger gekregen. De familie Fernando ontdekt dat de ufo die ze gezien hebben toch echt is. Maar wat is er mis met de dubbelgangers?

Ufo Alarm

Ufo Alarm is net als de andere boeken uit de Costa Banana serie, voor kinderen die wel van een grappig avontuurtje houden. Het is makkelijk leesbaar doordat er niet zo veel moeilijke woorden in staan. De leuke en mooie tekeningen van Elly Hees maken het boek weer helemaal compleet. Elly Hees illustreerde onder andere ook alle boeken van Tosca Mente. Ik vond het weer een geweldig boek. Op naar het volgende avontuur Het Piranha-Complot.

Specificaties Ufo alarm

Auteur: Jozua Douglas | Illustrator: Elly Hees | Uitgever: De Fontein jeugd | 9789026149078 | September 2019 | 240 pagina’s | 8 – 12 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.