Hoe voel jij je? Een prentenboek over gevoelens en emoties

Bespreek emoties op een leuke manier met kinderen vanaf 2 jaar door middel van dit flapjesboek. Hoe voel jij je? Ben je blij? Verdrietig of trots? Onzeker, boos of bang? Dit boekje van uitgeverij de Witte Leeuw zit vol herkenbare situaties en bijbehorende emoties is een toegankelijke manier om gevoelens met kinderen te bespreken.

hoofd Hoe voel jij je?

Gevoelens bespreken met Hoe voel jij je?

In Hoe voel jij je? laat men op een herkenbare manier zien hoe het hoofdpersoontje zich voelt. Op elke dubbele bladzijde zie je een ander kindje. Zo zijn Aya, Mohammed, Mila, Noah, Sam, Max, Olivia en Liv zijn stuk voor stuk te zien met verschillende dagelijkse situaties. Sam leest bijvoorbeeld een boekje en voetbalt met vriendjes. En deze vriendjes zie je verder op in Hoe voel jij je? terug als hoofdpersonen. Dus je kind zal deze misschien ook vanzelf gaan herkennen.

Hoe voel jij je

Blij of verdrietig?

De onderkant van Sam zijn gezicht is een flapje. Als eerste zie je een blij gezichtje. En als je het flapje omhoog doet, dan zie je het tegenovergestelde: verdrietig dus. Mijn zoontje van 3 jaar had het vrij snel in de gaten wat ik bedoelde met de vraag: Hoe voelt Sam zich denk je? “Blij!” antwoordde hij enthousiast. Dus ging ik verder met de volgende vraag: “Wanneer was jij blij?”. Daarop was zijn antwoord: “Daarom.” Haha, ik hield mijn lach in en sloeg de bladzijde maar om.

Gevoelens voor gevorderden

Bij Mila werd het al wat lastiger in Hoe voel jij je? Want naar het bange gezicht van het meisje kijken, dat vond mijn zoontje niet zo leuk. Dus hij wilde het liefst gelijk de bladzijde omslaan. Dat begreep ik wel. Ik had als kind een boek van Sinterklaas waarop de goedheiligman ook bang keek. Dat heeft nogal indruk gemaakt, want die blik zie ik nu nog steeds voor me. En ik denk zelfs dat ik die bladzijde nog steeds over zal slaan, haha.

Weet jij het nog?

Aan het einde van Hoe voel jij je? vind je nog een leuk spelletje. Er wordt dan namelijk gevraagd of je nog weet wie wat heeft gedaan. Bijvoorbeeld: Weet jij nog… wie zijn beer kwijt was? en … wie naar de dokter is geweest? Mijn zoontje luisterde niet naar mijn vraag. Hij vond het vooral leuk om onder alle flapjes te kijken van de gezichtjes.

prentenboek met gevoelens

Hoe vond ik het?

Hoe voel jij je? vind ik een ideaal boek om overal mee naar toe te nemen, omdat het tegelijkertijd als een spel gezien kan worden. Bovendien is er, naast dat gevoelens bespreekbaar worden, steeds weer wat nieuws te ontdekken.

Hoe bespreek jij gevoelens met je kind?

Specificaties Hoe voel jij je?

Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901507 | januari 2020 | 18 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Hoe voel jij je prentenboek uitgeverij witte leeuw
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.