Hoe kweek je een draak? Een prentenboek vol grenzeloze fantasie

Hoe kweek je een draak? is heel erg leuk, kleurrijk, origineel en zit barstensvol fantasie. Een prachtig prentenboek waar ik werkelijk van begin tot einde van heb genoten. Want laten we eerlijk zijn wie wil er nu niet een draak kweken? Ik in ieder geval wel!

Hoe kweek je een draak?

Synopsis Hoe kweek je een draak?

WELKOM IN HET PLANTENPARADIJS. Een magische winkel vol bijzondere toverplanten. Sara, meneer Potje en Spruit, de kleine eenhoorn, kweken uit een zakje zaadjes een hele kudde draken. Deze draken halen veel kattenkwaad uit. Hierdoor wordt het een chaos waar de vonken letterlijk vanaf vliegen. Lukt het Sara de draken betere manieren te leren? Je leest het komische op rijm geschreven verhaal in Hoe kweek je een draak?

Rachel Morrisroe

Ik wil ook wel een draak kweken

Na het lezen van Hoe kweek je een draak? zou ik zelf ook wel een draak willen kweken. En hoewel ik een kas vol planten heb betwijfel ik of me dit zal lukken. Ik heb best groene vingers, maar ik kan natuurlijk niet op tegen een winkel vol magische planten. Ook in het Plantenparadijs gaat het niet helemaal zonder slag of stoot. En dat is nu precies wat dit zo’n leuk verhaal maakt. Zodra het dan toch eindelijk lukt om draken te kweken blijken deze zich toch niet zo voorbeeldig als gedacht. En dan begint de chaos en het leesplezier pas echt! Dit vrolijke prentenboek is grappig, kleurrijk en bezit grenzeloze fantasie.

drakenbloemzaad

Thema’s in Hoe kweek je een draak?

Natuurlijk gaat het in Hoe kweek je een draak? over draken. Maar wel een beetje anders dan dat je misschien zou verwachten. De draken worden namelijk gekweekt vanuit zaadjes. Dit grappige prentenboek laat dus ook zien hoe een stukje tuinieren in zijn werk gaat.

Wat ik ook erg mooi vind aan dit boek is dat elke draak uiteindelijk zijn plek weet te vinden. Doordat ze hun talent gaan gebruiken voor goede dingen in plaats van kattenkwaad zijn ze een ware toevoeging voor de maatschappij. Maar hoe ze precies op dat punt komen mag je zelf gaan lezen, want dat vraagt nog best wat creativiteit!

Hoe kweek je een draak?

Op rijm geschreven

Ik word toch altijd zo blij van prentenboeken die op rijm zijn geschreven. Het leest makkelijk doordat het ritme van het verhaal direct duidelijk is. Hierdoor kun je al bij de eerste keer voorlezen spelen met je intonatie. Ik hou hiervan, want het maakt een verhaal voorlezen zoveel leuker als je kunt spelen met hoe je deze voor leest. Ook zie ik aan mijn dochter dat ze zichtbaar geniet van het verhaal. En door de rijm kan ze sommige zinnen gemakkelijk afmaken als ik een stilte laat vallen. Dit maakt dat we Hoe kweek je een draak? echt samen aan het lezen waren.

Hierin wil ik dan ook echt mijn complimenten uiten naar vertaler Maria Donkelaar. Dit boek is zo goed vertaald dat je totaal niet door hebt dat dit niet de oorspronkelijke taal is. Het verhaal staat als een huis en de rijm loopt prettig! Ik ben echt ontzettend gecharmeerd van dit leuke prentenboek.

Hoe kweek je meer leestalent?

Helemaal achterin Hoe kweek je een draak? vindt je een overzicht met tips hoe je meer leestalent kweekt. Dit vind ik echt een super leuke toevoeging, want elk initiatief om lezen te bevorderen moedig ik aan. Het leuke van deze tips vind ik dat ze echt bruikbaar zijn en dat ze binnen de stijl van het boek passen. Kinderen die dit een leuk boek vinden zullen deze tips daardoor sneller serieus nemen. En dus ook echt toepassen. Wat mij betreft dus een waardevolle toevoeging aan het boek.

Hoe kweek je een draak?

Wat vinden wij zo leuk aan Hoe kweek je een draak?

Hoe kweek je een draak? is en bijzonder origineel verhaal over draken. Wij hebben dan ook echt van begin tot eind genoten van dit boek. Het verhaal is grappig en uniek in zijn soort. Daarnaast zijn de kleurrijke illustraties een feest voor het oog. Elke keer ontdek je weer nieuwe leuke details die passen binnen het verhaal.

Dit fantastische prentenboek is tegelijkertijd grappig, stoer, lief en vertederend. De ondeugende draken weten al snel een plekje te veroveren in ons hart. En eigenlijk is het einde van het verhaal al veel te snel in zicht.

Hoe kweek je een draak? is een boek dat nog heel vaak te voorschijn gehaald zal worden. En dat elke keer opnieuw zal zorgen voor een lach op ons gezicht!

Wij zijn nu ook wel erg nieuwsgierig naar het eerste deel in deze fantastische reeks, Hoe kweek je een eenhoorn? Als deze net zo leuk is als zijn opvolger dan is die zeker de moeite waard.

Hoe kweek je een draak?

Ben je ook zo dol op draken? Lees dan ook eens de volgende reviews:

Specificaties Hoe kweek je een draak?

Auteur: Rachel Morrisroe | Illustraties: Steven Lenton | Vertaler: Maria van Donkelaar | Uitgever: De Vier Windstreken | 18 augustus 2023 | 36 pagina’s | 9789051169713 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.