De school van wonderdingen – een magische mysterie

Ik hou van magische mysteries. Ook al zijn het kinderboeken, ik vind ze leuk om te lezen, hou van de magische wereld en de tomeloze fantasie van de auteurs. Zo ook in De school van wonderdingen de hocus-pocuskandelaar. Een eerste editie van een nieuwe boekenreeks voor lezers van 8 – 10 jaar ( en ouder).

De school van wonderdingen

Welkom op de school van wonderdingen! Ben je klaar om je te laten betoveren? Babette Bonenstaak en haar ouders zijn net verhuisd – naar het saaiste stadje van de wereld. Op haar nieuwe school praten de onderwijzers slaapverwekkend langzaam, smaakt het eten naar karton en alle leuke dingen zijn verboden. Maar dan ontdekt Babs een ongelofelijk geheim: een verborgen gang leidt naar de school van wonderdingen, waar het wemelt van magische voorwerpen! De kinderen die voor de school zijn uitgekozen, krijgen elk een eigen wonderding dat ze moeten beschermen. Babs’ levende kandelaar is wel een beetje brutaal, maar toch sluit ze hem meteen in haar hart. Tot haar grote schrik verdwijnt Lux plotseling. De enige aanwijzing die hij achterlaat voor Babs en haar nieuwe vrienden is een kronkelig, roetzwart S.O.S…. Het eerste deel van een magische reeks

Dagboeken en notitieboeken

Op de een of andere manier trek ik boeken aan die als dagboeken lezen of waarin de hoofdpersoon een notitieboekje heeft. Zo ook Babs, al doet ze dat maar weinig. Ze heeft het namelijk al heel snel druk met een avontuur op de school van wonderdingen.

Als ik begin met lezen in deze magische mysterie moet ik glimlachen. Hebben we ons vroeger niet allemaal wel eens afgevraagd of onze ouders wel echt de onze zijn? Of we niet zijn verwisseld bij de geboorte of dat we ergens op de wereld een tweeling broer of zus hebben rondlopen?
Daarna krijg ik een soort medelijden met Babs als ze vertelt hoe de straat en haar nieuwe school eruit zien. Daarna ben ik verbaasd. Klopt dit wel? Ik lees toch een magisch kinderboek? Waar is die magie dan?

Op school is het verschrikkelijk saai en ze besluit een smoes te bedenken naar de gang. Terwijl ze aantekeningen maakt in haar notitieboek wordt ze betrapt door de conciërge die haar naar de directrice brengt. Als straf moet ze helpen schoonmaken. Maar dan komt ze in een wel heel bijzondere bezemkast terecht. Laat de magie maar beginnen op de school van wonderdingen!

De beloftes van de wonderleerlingen:
We willen waarachtig wonderleerlingen worden
We willen weten hoe wonderdingen werken
We willen weerzinwekkende wonderdieven wegjagen
We willen wijze, barmhartige wensen waarmaken

De school van wonderdingen

Wonderdingen

Babs leert de wereld van wonderdingen kennen en ik ontdek met haar mee. Theetafels die thee en lekkernijen brengen, wasmachines die je kleren zelf wassen, robotgrasmaaiers die ook waakhonden zijn, een kandelaar die een vriend wordt. Maar ook nieuwe vriendschappen, jaloezie, samenwerken, moedige meisjes, doorzettingsvermogen en sja school. Een saaie school die dient als een dekmantel voor de school van wonderdingen.

Dit boek gaan kinderen die dol zijn op magie heerlijk vinden. Illustraties in zwart-wit inclusief mooie portretten van de hoofdpersonen zodat je een beeld kan vormen in je hoofd. Een enkele paginagroot anderen vooral klein en ondersteunend aan de tekst.

Ik kijk uit naar deel 2 van deze nieuwe magische boekenreeks.

De school van wonderdingen

Over de schrijver en illustrator

Kira Gembri werd in 1990 in Wenen geboren als de tweede van vijf zussen. Ze studeerde vergelijkende literatuurwetenschap en schrijft romans voor kinderen en jongeren. Haar koffiezetapparaat pruttelt, het etensbakje van haar kater raakt als door tovenarij leeg en de haarelastiekjes van haar dochtertje kunnen zich onzichtbaar maken. Genoeg redenen dus om eindelijk eens wat verhalen over wonderdingen op papier te zetten in de school van wonderdingen.

Marta Kissi werd in Warschau geboren en werkt tegenwoordig als illustrator in Londen. Ze studeerde Illustration and Animation aan Kingston University en Communication, Art and Design aan het Royal College of Art. Ze laat graag verhalen tot leven komen met haar tekeningen. Ook bedenkt ze grappige personages en de wonderlijke werelden waarin ze leven. Ze deelt een studio met haar man James. Dit is het eerst deel van de magische reeks.

Specificaties school van wonderdingen

De school van wonderdingen

Auteur: Kira Gembri | Illustraties Marta Kissi | Vertaling Erika Venis | Veltman uitgevers | augustus 2022 | 208 pagina’s | 9789048320455 | Meer informatie in de lokale boekhandel of via deze link bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.