Alles wat je weet over haaien is fout! – een infoboek

Alles wat je weet over haaien is fout! Toen ik deze titel las, moest ik even heel diep nadenken. Want: wat weet ik eigenlijk allemaal over haaien? Nou ja, ze wonen in de zee, veel mensen vinden ze eng, omdat ze gevaarlijk zijn en ze hebben scherpe tanden. Dit maakt me natuurlijk wel heel nieuwsgierig, want wat zou er in dit boek staan?

alles wat je weet over haaien is fout

Opgelet: alles wat je weet over haaien is fout!

Haaien zien er allemaal hetzelfde uit. FOUT!
Haaien bestuderen is gevaarlijk. FOUT!
Haaien zijn niet ‘nuttig’. FOUT!

Weet jij alles wat er te weten valt over haaien? Het zijn toch allemaal gigantische, koudbloedige monsters die graag mensen eten? Dit boek bewijst dat je het FOUT hebt! Maar maak je geen zorgen, zelfs de experts kunnen niet altijd gelijk hebben… Dus laten we de waarheid ontdekken!
Van angstaanjagende tanden tot briljante hersenkracht: dit ingenieuze boek staat vol met zoveel onderwaterwonderen dat je al snel een haaienexpert wordt.

Alles wat je weet over haaien is fout

Een bomvol informatieboek

‘Alles wat je weet over haaien is fout’ is echt een bomvol informatieboek. Perfect om te gebruiken bij het voorbereiden van een spreekbeurt bijvoorbeeld. Dit is echt een informatieboek wat heel veel verschillende informatie geeft. Je duikt (letterlijk en figuurlijk haha) de diepte in! Je kunt merken dat het boek echt geschreven is door iemand die verstand heeft van het onderwerp. De opbouw is ook heel leuk: elke keer wordt er gestart met een mythe over de haai, waar daarna op de rest van de bladzijde uitleg wordt gegeven. En het zijn ook ontzettend leerzame dingen. Na het lezen van dit boek heb ik echt héél veel geleerd over haaien!

Super interessante weetjes

De weetjes die in dit boek staan zijn ook echt heel interessant. Zo heb ik geleerd over de evolutie van haaien, hoe lang haaien levendbarende haaien ongeveer zwanger zijn (en dat is lang!) en hoeveel mensen er jaarlijks door een haai overlijden. En ik kan je nu vertellen: koeien zijn gevaarlijker! (wil je weten hoe dat ziet, en welke dieren pas echt de mensen killers van deze planeet zijn, dan moet je zeker ‘Alles wat je weet over haaien is fout!’ lezen).

Ook het stukje over haaienvinnensoep vond ik ontzettend interessant. Sommige mensen geloven dat dit heel gezond voor je is, en dat het zelfs klachten als kanker kan genezen, maar het eten van haaienvinnensoep is waarschijnlijk juist heel ongezond. Dat en nog veel meer kun je allemaal in dit boek lezen. De prachtige tekeningen maken dit boek helemaal af!

Lees ook

Specificaties ‘Alles wat je weet over haaien is fout!’

Auteur: Dr. Nick Crumpton | Illustraties: Gavin Scott | Vertaling: Steven Blaas | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047715061 | 20 juli 2023 | 63 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.