Grumor in groep 8, een boek van Paul van Loon

Paul van Loon is natuurlijk geen onbekende. We hebben al meerdere boeken van Dolfje Weerwolfje mogen reviewen. En nu is ‘Grumor in groep 8’ verschenen. Een boek over de bijzondere familie RIP en hun avonturen.

grumor in groep 8

Korte verhalen in ‘Grumor in groep 8’

Jimi RIP is geen gewone jongen. Hij is namelijk een weerwolf. Zijn hele familie is trouwens niet echt normaal te noemen, want zijn broer Ernst is een vampier en zijn zus Lea een geest. En moeder RIP is een zombie.
Op een dag ontdekken ze een boek. Als ze dit gaan lezen, komen ze erachter dat er allerlei verhalen in staan en die verhalen gaan over hún gezin!
Zo staat het verhaal van de talentenjacht erin en het verhaal van de onbekende familieleden die ineens op bezoek kwamen. Én het verhaal wat overeenkomt met de titel: ‘Grumor in groep 8’, over de korte periode dat de Jimi, Ernst en Lea naar school gingen.
Tussen de verhalen door komt de hele tijd de familie RIP weer terug. Want wie heeft dit bijzondere boek nu eigenlijk geschreven?

grumor in groep 8

Makkelijk te lezen boek

Grumor in groep 8 is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het boek heeft een AVI E4 niveau, dus qua leesniveau zou je het ook eerder kunnen lezen, maar ik denk dat het onderwerp meer geschikt is voor kinderen die net wat ouder zijn. Omdat het boek dus een AVI E4 leesniveau heeft, ga je er makkelijk doorheen. Voor kinderen die dus moeite hebben met lezen, is dit een fijn boek.

Je moet wel van de schrijfstijl houden. Jimi en zijn broer Ernst gaan op een bijzondere manier met elkaar om. Ze mogen elkaar niet echt, en maken elkaar dat op alle mogelijke manieren duidelijk. Zo ‘schelden’ ze veel op elkaar. Natuurlijk niet met al te heftige scheldwoorden. Maar ik kan me ook voorstellen dat niet iedereen deze schrijfstijl even leuk zal vinden.
Woorden die langskomen zijn bijvoorbeeld: ‘weerwolfwatje, idioten, loser, hondenjong en dat soort termen. Mijn dochter vond dit niet zo leuk, maar ik kan me ook voorstellen dat er kinderen zijn die dit wel heel grappig vinden.
Wat ze wel heel leuk vond aan Grumor in groep 8, was dat de hoofdstukken ook op zichzelf gelezen kunnen worden als korte verhalen.

Musical voor Stichting Leergeld

In het boek wordt de denkbeeldige stichting ‘Helpze!’ genoemd. In werkelijkheid bestaat deze stichting onder de naam Stichting Leergeld. Paul van Loon is ambassadeur van deze stichting. Hij heeft speciaal hiervoor een eindejaarsmusical voor groep 8 geschreven, die alle scholen in Nederland kunnen uitvoeren.
En dit is echt een fantastisch initiatief! Scholen doen via de site een donatie Stichting Leergeld, en kunnen dan de complete musical downloaden.
Zo snijdt het mes aan twee kanten: Stichting Leergeld krijgt donaties én je kunt op school een hele leuke musical opvoeren. Want de verhalen van Paul van Loon zijn toch keer op keer een succes.
Wil je meer informatie over dit initiatief, neem dan een kijkje op de website over de musical ‘Grumor in groep 8’!

grumor in groep 8

Specificaties Grumor in groep 8

Auteur: Paul van Loon│ Illustraties: Silvie Buenen | Uitgever: Leopold │ 9789025880187 │ Oktober 2020 │ 240 pagina’s│ Meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.