Bijbel voor kinderen op rijm – een Marianne Busser & Ron Schröder boek

De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Overal kennen ze de verhalen uit de bijbel. Vooral de verhalen over Jezus. Het is daarom extra moeilijk om de verhalen zo te schrijven dat ze én hetzelfde blijven én begrijpbaar worden voor kinderen. Dit schrijversduo ging nog een stapje verder. Ze schreven de Bijbel voor kinderen op rijm!

Bijbel voor kinderen

De mooiste verhalen uit Het Nieuwe Testament

Het Nieuwe Testament heeft ontzettend veel mooie verhalen over het leven van Jezus. Marianne Busser en Ron Schröder hebben de mooiste uitgekozen en die op rijm geschreven. Een verhaal uit de Bijbel “overschrijven” is niet zo makkelijk als je denkt. Iedereen kent de verhalen en je kan niet zomaar afwijken. Je moet je aan het bestaande verhaal houden en ook nog eens denken wat fijn rijmt. Ik kan je zeggen dat het hen heel goed gelukt is. Ze hebben de mooiste verhalen uitgekozen.

Bijbel voor kinderen op rijm

Ik hou van verhalen op rijm. Het leest fijn voor en soms maken de kinderen de zinnen zelfs af. Door te rijmen kan je vaak het laatste woord van de zin al raden. Mijn kinderen vinden dat geweldig om te doen. Het maakt dat de verhalen van Jezus toegankelijk worden voor jonge kinderen. Isabel hangt aan mijn lippen als ik voorlees en Joshua vindt het heerlijk om het laatste woord te raden en kan dit erg goed. Verhalen op rijm zijn mijn favoriet.

jezus wordt geboren

Korte stukjes zijn fijn voor de jongste kinderen

Elk verhaal is maar een bladzijde lang. Of met tekening twee. Dat zorgt ervoor dat het voorlezen van zo’n verhaaltje niet lang duurt. Ik merk dat korte verhalen fijner zijn voor jonge kinderen. Is het verhaal te lang dan haken ze af. Deze verhalen uit de Bijbel zijn niet te lang. Mijn kinderen luisteren er graag naar en vragen vaak om nog een verhaaltje.

“Wil je er nog één voorlezen?”

Het is een geweldig boek om voor te lezen en fantastisch om naar te luisteren. Als het aan mijn kinderen ligt, lees ik er meer dan twee. Al liggend in bed luisteren ze ademloos naar de Bijbel voor kinderen. En regelmatig vragen ze of ik er nog eentje wil voorlezen. Dan weet ik dat ik een goed boek in mijn handen heb.

Bijbel voor kinderen

Illustraties van Pyhai

De tekeningen vinden ze iets minder. Ik vind de tekening geweldig mooi gemaakt en kijk er graag naar. Mijn kinderen, daarentegen, vinden de tekeningen wat minder. Misschien komt het door de donkere kleuren die er zijn gebruikt? Joshua vindt de tekeningen spannend en kijkt er niet graag naar. Isabel vindt ze wel mooi, maar soms ook een beetje eng. Deze tekeningen hadden in een boek voor jongeren beter gepast, Tekeningen met felle kleuren hadden in de Bijbel voor kinderen op rijm beter op zijn plek geweest.

Mooie aanvulling op onze plank met Bijbels

De Bijbel voor kinderen op rijm is een mooie aanvulling op onze plank vol met Bijbels. De kinderen genieten van de verhalen en het boek wordt dikwijls meegenomen naar bed. Waar ik hem met liefde aan hen voor lees. Marianne Busser en Ron Schröder hebben met dit boek weer bewezen dat ze een geweldig schrijversduo zijn die uitdagingen niet uit de weg gaan.

Specificaties Bijbel voor kinderen op rijm

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder| Uitgever: Van Holkema & Warendorf | oktober 2020 | Illustraties: Pyhai | 9789000371891 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Bijbel voor kinderen
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.