De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten, een leesboek op rijm!

De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten in dit heerlijke tweede deel. Een heerlijk samen leesboek voor de stoere, startende lezer met maar liefst vier leesavonturen! Ga samen op avontuur in de kleurrijke illustraties van Inger Bosch met konijn, neushoorn, duif en geit en beleef de gekste avonturen in De Bazenstraat.

De Bazenstraat, een heerlijk samenleesboek op rijm

Billy Bones Bazen, word lezen de baas

Er zijn veel kinderen die om diverse redenen de kracht van verhalen niet meekrijgen. Daar wil Billy Bones wat aan doen! Ze geloven dat verhalen, in welke vorm dan ook (op papier of audio), je verrijken en je een mooier mens maken omdat je de ander beter leert begrijpen. En daarom willen ze kinderen meteen vanaf het begin van hun leescarrière helpen door boeken uit te geven die ze zelf willen lezen. Boeken die hen meenemen naar magische werelden, spannende games en avontuurlijke oorden. En die tot de verbeelding spreken. Dat doen we natuurlijk al met de boeken van Billy Bones. Maar nu ook met een speciaal ontwikkelde boekenserie: Billy Bones’ Bazen! En ik heb daarvan De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten gelezen.

In 2022 verschenen er 4 boekenseries, gemaakt met de beste auteurs en theatermakers. Twee series voor kinderen vanaf 5 jaar en twee series voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor 5+ maken zijn de boeken op rijm geschreven. De verhalen zijn melodieus en lezen als vanzelf makkelijk voor. Voor 7+ maken ze series die spatten van de actie, game- en stripreferenties. De series zijn onderverdeeld in drie thema’s; voorlezen, samen lezen en lekker lezen. Van iedere serie verschijnt er elk kwartaal een nieuw deel om doorlezen te bevorderen. De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten is zo’n boek wat op rijm is geschreven voor 5+.

Billy Bones Bazen

Het samen lees avontuur

Zoals eerder vermeld bestaat de Billy Bones Bazen serie uit drie labels:

  • Voorlezen
  • Samen lezen
  • Lekker lezen

Binnen de boeken van samen lezen staan er gekleurde woorden aan het einde van een zin. Deze kleuren staan voor de moeilijkheidsgraad. Het verloop van deze kleuren werkt als volgt: groen -> geel -> oranje -> rood en als laatste de unicorn woorden. Deze woorden bestaan uit vele verschillende kleuren en staan voor de moeilijkste categorie. Zoals de Billy Bones Bazen zelf omschrijven: als je deze woorden kan lezen, is dat poepie-knap!

Het te gekke boek De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten, wat ik heb mogen lezen valt onder het label samen lezen. Als leerkracht stimuleer je het leesplezier met verschillende voorleesboeken en de bijkomende kenmerken te bespreken. Zodra een leerling van voorlezen naar samen lezen kan is dit boek daar een prachtige toevoeging voor. De vier verhalen zijn leuk geschreven door Katinka Polderman en waarbij veel zinnen eindigen op rijm. Hierdoor kan de beginnende lezer echt deelnemen aan het verhaal en plezier gaan beleven in het lezen. De mooie illustraties van Inger Bosch maken de verhalen compleet en een genot om naar te kijken en lezen.

De verhalen van konijn, neushoorn, duif en geit toveren een glimlach op je gezicht.

De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten

De sterren van De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten

In deze editie van De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten zijn er 4 kleine verhaaltjes in een bepaald thema geschreven. In dit thema komen alledaagse vraagstukken terug naar voren die in een grappig jasje zijn gestoken. Zo lees je in het eerste verhaal dat geit bezig is met zijn moestuin. Wat is eigenlijk lekker om te eten, hoe kan er eten uit de grond groeien en kan echt alles uit de grond groeien? Door de korte samen lees verhalen kan er hieruit weer een mooi nieuw gesprek komen. Een ander verhaaltje gaat over de ‘post’ duif en een ander over een bepaald seizoen. Wat gebeurt er met onze sterren van de De Bazenstraat en waar gaat het laatste verhaal over, daar mag je samen met je leesmaatje achter komen!

In De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten maak je met geit, duif, neushoorn en konijn van alles mee waar ik als juf al vaak vragen over heb gehad. In de winter de vraag: ‘Juf, mag ik zonder jas naar buiten en verontwaardigt zijn als dit niet mag of de vraag ‘juf, hoe werkt dat eigenlijk een eigen moestuin, kan ik het dan echt eten?’. Een gesprek die na een samen leesverhaal zo weer kan op ‘groeien’. Wat mij betreft een echte aanrader voor een heerlijk geluks(lees)momentje samen met je zoon, dochter, kleinkind of leerling op school!

De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten

Billy Bones Bazen

Lees ook van Billy Bones Bazen:

Voor 7+

Voor 8+

Specificaties van De Bazenstraat zet de bloemetjes buiten

Auteur: Katinka Polderman | Illustraties: Inger Bosch | Uitgever: Billy Bones | november 2022 | 48 pagina’s | 9789030509134 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.