’t waanzinnige kinderkookboek, een boek van Hugo Kennis & Mark Haayema

’t Waanzinnige kinderkookboek van deze twee heren is ideaal voor kleine chefs die ook lekkere gerechten willen maken. Mijn kinderen helpen mij graag met koken, dus dit boek is ideaal voor hen.

waanzinnige kinderkookboek

Waanzinnig kinderkookboek met extra’s

Als je dacht dat dit alleen een kookboek was dan heb je het mis. ’t Waanzinnige kinderkookboek bestaat niet alleen uit heerlijke voor-, hoofd en nagerechten, maar ook uit verhalen, tips en adviezen. Dit boek is ook te gebruiken om lekker voor te lezen. Super leuk voor tijdens het nagerecht of in bed na een heerlijk zelfgemaakt diner. Door middel van plaatjes en een beschrijving leren kinderen “deftige” woorden uit de keuken en de techniek achter. Ik krijg toch straks iets moois opgediend!

waanzinnige kinderkookboek

Restaurant LeQuer

In ’t waanzinnige kinderkookboek maak je kennis met het personeel van restaurant LeQuer. Grappige plaatjes maken het voorstelrondje compleet. Elk hoofdstuk begint met een klein verhaaltje uit het restaurant met een bijbehorende illustratie. Blader je dit hoofdstuk door dan kom je heerlijke foto’s tegen, recepten en verhaaltjes. Ik krijg, nu ik dit tik, gewoon weer trek. De foto’s zien eruit om op te eten en die kinderen….. Kinderen met een soepsnor vind ik fantastisch! En die plaatjes. Erg leuk gedaan, Emanuel Wiemans!

Om je vingers bij af te likken

Foto’s, plaatjes het wisselt zich prima af en past ook perfect bij hetgeen dat er staat. Bij tips zie je meerdere foto’s zodat je echt goed kan zien hoe het moet. De spelregels in het restaurant vonden mijn kinderen erg grappig. Hoe leuk was het geweest als daar van elke regel een plaatje bij zat? ’t Waanzinnige kinderkookboek bevat veel verschillende kleuren papier en door de afwisseling blijft het uitdagend boek. Je wil meer zien, meer lezen! Hebben ze goed gedaan. En die foto’s…. je gaat er van watertanden!

waanzinnige kinderkookboek

’t waanzinnige kinderkookboek voor kinderen vanaf 6 jaar

Isabel wil heel graag helpen, maar sommige dingen zijn nog echt wel te lastig. Joshua heeft daarentegen wel de juiste om deze gerechten te maken. Ik denk dat dit boek ideaal is voor kinderen die zelf goed kunnen lezen, dus ik denk vanaf groep 4. Dan kunnen ze namelijk zelfstandig aan de slag en je echt verrassen. Het fijne aan ’t waanzinnige kinderkookboek is dat je dus niet alleen gerechten hebt, maar ook die verhalen. Joshua is in ieder geval al aan het kijken wat hij de volgende keer gaat maken. Ik hoop dan ook dat deze heren een tweede boek schrijven. Ik ben namelijk fan!

Specificaties ’t waanzinnige kinderkookboek

Auteur: Hugo Kennis en Mark Haayema | Illustraties: Emanuel Wiemans|UItgever: Rubinstein | 1 oktober 2020 | 160 pagina’s | 9789047627777 | Vanaf 6 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

't waanzinnige kinderkookboek
footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.