Een heel gewoon gezin: een spannende verrassing!

‘Een heel gewoon gezin’ is een spannend boek van de Zweedse schrijver Mattias Edvardsson. Geen spannende titel, maar wel passend bij dit boek vol verrassende wendingen. Ik kende het boek en ook de schrijver niet. Maar de quotes op de kaft zijn veelbelovend, zowel in taal als de afzenders ervan. En ze hadden gelijk. Het is echt een mooie spannende ‘pageturner’, wat ik met veel plezier gelezen heb.

een heel gewoon gezin

Wie is Mattias Edvardsson?

Edvardsson, de schrijver van ‘Een heel gewoon gezin’ ken ik niet. Hij blijkt docent te zijn op een middelbare school en dus ook succesvol schrijver. ‘Een heel gewoon gezin’ is uitgegeven in meer dan 30 landen! En inmiddels heeft hij nog 2 andere boeken op zijn naam staan. Het verhaal begon in zijn hoofd vorm te krijgen toen hij in bed lag en nadacht over de toekomst van zijn jonge dochters. Hoe ver zou je gaan om je kind te beschermen?

een heel gewoon gezin

Een heel gewoon gezin

In ‘Een heel gewoon gezin’ wordt de negentienjarige Stella opgepakt op verdenking van moord. In het begin van het boek is vader Adam aan het woord. Als priester heeft hij een belangrijke functie in de gemeenschap. Zijn wereld staat op zijn kop door de verdenking van Stella en in al zijn onmacht probeert hij zelf ook stukjes van de puzzel te ontrafelen. Zijn vrouw Ulrika is zelf advocaat en weet hoe zo’n juridische strijd loopt. In het zoeken naar de waarheid, gaat het ook over hun eigen integriteit, hun relatie met elkaar en als gezin. Alles lijkt door elkaar te lopen.

Wie is dader en wie is slachtoffer?

Ook Stella zelf komt aan het woord in ‘Een heel gewoon gezin’, je volgt de aanloop naar haar arrestatie en ook hoe het in de gevangenis is. Ze lijkt een gewoon meisje van 19, sportief, met een fijne goede vriendin en een bijbaantje. Toch zijn er ook wel wat dingen die ongewoon verlopen en is niet iedereen verbaasd over haar arrestatie. Maar ook de vermoorde zakenman Chris blijkt niet helemaal te zijn wie je zou verwachten. Het is de vraag wie nu echt dader en slachtoffer is.

Ik ga zeker niet zeggen hoe het afloopt, maar ‘Een heel gewoon gezin’ heeft verschillende wendingen. Die maken het echt een ‘pageturner’, je wilt gewoon weten hoe het zit en hoe het ook afloopt met Stella. Wat mij betreft is dit boek echt een aanrader. Het leest heel toegankelijk en het verhaal zit spannend in elkaar. Ook het wisselen van perspectief, wie het verhaal vertelt, maakt het extra interessant. Op de kaft raadt Karin Slaughter dit boek aan. Het is geen thriller zoals zij ze schrijft (met ranzige details enz), maar de spanning zit er zeker goed in!

Specificaties Een heel gewoon gezin

Auteur: Mattias Edvardsson | Uitgever: Rainbow | Vertaald door Edith Sybesma | januari 2022 | 9789041714367 | 448 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

een heel gewoon gezin
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.