Top of flop! – Het vijfde deel van de school van de magische dieren

Ik heb al 2 delen van de serie ‘De school van de magische dieren’ mogen lezen. Nu is er inmiddels het vijfde deel verschenen: ‘Top of flop!’ Ook in dit deel gebeuren er weer allerlei gekke en spannende dingen. Zo mogen de kinderen van de Wintersteinschool deelnemen aan een televisieshow!

top of flop hoofd

Top of flop: een nieuw deel in een serie

Wellicht heb je nog nooit van de boekenserie ‘De school van de magische dieren’ gehoord. Daarom even een korte introductie. De kinderen in de klas van miss Cornfield hebben een geheim. Zij krijgen namelijk allemaal één voor één een magisch dier. Deze krijgen ze van de broer van miss Cornfield: Mortimer Morrison. Hij is de eigenaar van een magische dierenwinkel met pratende dieren. Met zijn bus reist hij de hele wereld over, op zoek naar pratende dieren.

Deze dieren worden gekoppeld aan een kind dat de hulp van het dier heel goed kan gebruiken. De kinderen kunnen hun eigen dier wel verstaan, de andere magische dieren niet. Én ze moeten geheim houden dat hun dier kan praten.

Van deze serie zijn wereldwijd al bijna 5 miljoen exemplaren verkocht én de boeken zijn vertaald in twintig talen. Van een successerie kun je dus zeker wel spreken! En dit nieuwe deel: is dat een top of een flop?

Deelname aan een televisieshow

De klas van miss Cornfield komt op televisie! Ze doen mee aan de leukste, spannendste, krankzinnigste schoolshow aller tijden: ‘Top of Flop’. Alle kinderen en dieren zijn erg enthousiast. De televisiepret kan beginnen. Dat gaat natuurlijk niet eenvoudig, want er doen zich een paar problemen voor. En als het dan eindelijk zo ver is, lijkt het spel niet eerlijk gespeeld te worden. Kunnen de kinderen van de Wintersteinschool en hun dieren hier verandering in brengen?

In elk deel worden er weer wat nieuwe dieren geïntroduceerd, dus je leert de kinderen en hun dieren steeds beter kennen. Elk kind heeft zijn eigen karakter, en ook het karakter van het dier past hier goed bij. In dit vijfde deel ‘Top of flop’ maken we kennis met Cooper de rat, Tingo de chimpansee en Muriel de uil.

Een superleuke serie, die gemakkelijk leesbaar is

Er zijn heel veel series op de markt die geschikt zijn voor kinderen die echt goede lezers zijn. Maar voor kinderen die lezen wat lastiger vinden, is het soms moeilijk om een geschikt boek te vinden. Het moet niet té lastig zijn, de letters niet te groot en wat illustraties erbij is meestal ook erg prettig. Ook kinderen die niet goed lezen willen wel het idee hebben dat ze een echt ‘dik boek’ kunnen lezen, en niet alleen dunne boekjes. De serie van de school van de magische dieren en Top of flop is hier zeker heel erg geschikt voor. Het leest makkelijk weg, er zit veel humor in, spanning, avontuur, vriendschap en magie. Alle ingrediënten om er een succes van te maken.

In het eerste hoofdstuk van Top of flop schrok ik even, daar stonden een paar (scheld)woorden die ik niet echt in deze serie voor jonge kinderen vond thuis horen. Gelukkig kwam ik deze verder in het boek niet meer tegen, dit was denk ik even om het karakter van de boze, dwarse jongen te schetsen. Dit had voor mij niet per se gehoeven.

Illustraties

De illustraties zijn weer geweldig. Deze zijn van Martijn van der Linden (die naam herkende ik meteen van Bob Popcorn, maar hij heeft nog veel meer toffe illustraties gemaakt). Vooral de kaft is echt een plaatje. Als je goed kijkt, zie je allerlei elementen uit het verhaal terugkomen, en de magische dieren die in dit deel geïntroduceerd worden staan in de spotlight. Kortom: ‘Top of flop’ is een echte topper, die je zeker moet gaan lezen!

Specificaties ‘De school van de magische dieren – Top of flop!’

Auteur: Margit Auer | Illustraties: Martijn van der Linden | Uitgeverij: Lannoo | 9789401475440 | januari 2022 | 193 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.