En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Sja best een goede vraag: En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs? Vertel jij het antwoord maar, want ik weet niet hoe ik dat aan kinderen uit moet leggen. Waar ik voor ik leerkracht was nog lekker tegen mijn dochter kon zeggen dat ze de vraag maar aan haar meester moest stellen, nu ben ik toch echt zelf de sjaak. Als leerkracht moet je immers op elke vraag het antwoord weten toch?! Zelfs de opa van Polle weet het niet, maar 1 ding weet hij wel..

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?
En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Vrolijk prentenboek

Voor mij ligt een super vrolijk prentenboek. Vrolijke kleuren, lachende dieren en op elke pagina een hele belangrijke vraag. Want altijd als Polle in de dierentuin komt vraagt hij zich af: En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Maar hij wil ook weten waarom een zebra nooit eens roze met blauw gestreept is. En wie zet al die ogen in de veren van een pauw. Van elk dier heeft hij wel een vraag, en eerlijk is eerlijk ik weet de antwoorden ook niet!

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

Het antwoord op de vraag: En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs? vinden we in elk geval niet in dit prentenboek. Maar dit boek is niet met slechts 1 doel leesbaar. Anders zou hij ook niet voorkomen in het mooie boek: Met rekenogen bekeken met rekenactiviteiten voor jonge kinderen.

Op de eerste prent zie je alle dieren in de dierentuin waar Polle vragen over heeft. Welke vraag zou jij willen stellen over dit dier? Een mooi interactief begin in de klas/ kring/ thuis op de bank.

Dan komen we in een schildersatelier. Hoeveel kwasten tel jij op deze pagina? Hoeveel streppen en vlekken tel jij? Kun jij de driehoek vinden? en de ruit en het ovaal?

Bij de opticien gaan we even een ogentest doen. Kun jij de letters lezen? Of de plaatjes benoemen? Wat een boel brillen hoevel tel jij er? Hoeveel ogen heeft een pauw eigenlijk? Wat is er bijzonder aan de ogen van een slak?

Alle prenten in En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs? bieden superveel mogelijkheden tot interactief voorlezen. Wat een super goed boek voor kleuterleerkrachten en ouders van peuters en kleuters!

Van een brandweer avontuur en een steenhouwer komen we bij een ijskoud ijsjes festijn. Bollen tellen, kleuren benoemen, vormen zoeken en dieren tellen.

Wat volgt zijn stratenmakers, een dansstudio, de tandarts met een krokodil een tassenwinkel en een kapsalon.

Overal kun je op zoek naar dingen om mee te rekenen. Een zoekboek, kijkboek, interactief boek en open vragen boek. Weet jij het antwoord op de vragen?

Maar opa heeft wel nog een laatste goede vraag in “En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?”:

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?

Specificaties En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?

Auteur: Erik van Os en Elle van Lieshout | Illustrator Alice Hoogstad | Uitgever: Lemniscaat |  9789047704713  | mei 2012  | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.