En toen waren er nog maar… – een ijzersterke Christie thriller

Toen ik de achterflap las, werd ik meteen getriggerd om dit boek te lezen. Ik ben een heuse thrillergek en de combinatie van mysterie en moord trok mij gelijk aan. Ik had nog nooit eerder een boek van Agatha Christie gelezen, dus ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Dus ‘En toen waren er nog maar…’ leek mij een goed eerste boek van deze schrijfster. Nu vind ik thrillers zelden slecht en was ik ook zeker niet bang dat ik het niks zou vinden. Ik was vooral benieuwd of de schrijfstijl bij mij zou passen. Dit omdat ik wel wist dat Agatha Christie niet meer leefde en het dus een wat oudere schrijfstijl zou zijn.

En toen waren er nog maar... voorkant

Waar gaat ‘En toen waren er nog maar’ over?

En toen waren er nog maar… gaat over tien mensen die elkaar niet kennen en op een eiland genaamd Soldateneiland, bijeenkomen. Zij zijn uitgenodigd door een mysterieuze gastheer die zelf niet verschijnt. Wat kan deze vreemde ontmoeting teweegbrengen? Dan wordt een van de gasten vermoord. En nog een. En dan nog een. De angst slaat toe en maakt het leven van de achterblijvers tot een hel. En dan zijn er nog de soldatenbeeldjes die op de tafel in het huis staan… Na elke moord verdwijnt er eentje. Heeft het met elkaar te maken of is dat toeval?

En toen waren er nog maar... achterkant

Mijn leeservaring van En toen waren er nog maar…

En toen waren er nog maar… leest lekker vlot. In het begin had ik er een beetje moeite mee, want er werden veel personages in korte tijd voorgesteld. Ook vond ik persoonlijk het gebruik van uitroeptekens in het eerste hoofdstuk te veel. Dat werd gelukkig in de hoofdstukken erna snel minder.

En toen waren er nog maar… werd ook steeds spannender. Doordat de gastheer zelf niet verschijnt, en de moorden elkaar snel opvolgen, verdenken de overgebleven gasten uiteindelijk elkaar. Bevindt de moordenaar zich niet gewoon onder een van hen? Of is het iemand die nog buiten beeld is? Agatha Christie heeft een goed, spannend verhaal geschreven en het boek houdt je in zijn greep tot de allerlaatste bladzijde. Ik dacht steeds te weten wie het gedaan had, maar dan zat ik er toch weer naast. Tot de allerlaatste bladzijde is onbekend wie de dader is. De personages waren goed uitgewerkt en naarmate het verhaal vorderde, leerde je ze steeds beter kennen.

Ik vind de cover van En toen waren er nog maar erg mooi. Hij past ook wel bij het verhaal door het enkele huisje wat er op staat. De cover voelt een beetje ruw aan, waardoor hij wat minder fijn aanvoelt als je hem vastpakt. Daarentegen zijn het fijne, gladde dunne bladzijden.

bladzijde

Over Agatha Christie

Agatha Christie is geboren in Torquay op 15 september 1890. Christie was een Britse schrijfster die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in tenminste 108 talen vertaald en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht. Als klein kind ging Agatha niet naar school. Ze zou pas vanaf haar achtste moeten leren, vindt haar moeder. Maar Agatha heeft zichzelf al leren lezen, zelfs al wanneer ze vier en vijf jaar oud is! Agatha kreeg ook thuisonderwijs en haar moeder leerde haar piano- en mandolinespelen.

bladzijde

Andere boeken van Christie

Agatha Christie schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en daarnaast 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott. Deze boeken zijn uitgegeven bij diverse uitgeverijen. De volgende 4 boeken zijn uitgegeven bij Uitgeverij Rainbow (wel eerder uitgegeven bij The House of Books):

Lees ook:

bladzijde

Specificaties ‘En toen waren er nog maar…’

Auteur: Agatha Christie | Uitgever: Uitgeverij Rainbow | Vertaald (vanuit het Engels) door: Hennie Möller | december 2022 | 252 pagina’s | 9789041714817 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.