Rara waar denk ik aan? Een lief raadselspelletje

Misschien ken je Haas, Uil en Vos al, ze speelden eerder namelijk verstoppertje. In Rara, waar denk ik aan? heeft Uil een raadselspelletje bedacht. Want daar houdt Uil wel van. Speel jij ook graag raadselspelletjes? Wij doen het vaak in de auto. Een woordslang of ik zie ik zie wat jij niet ziet. Bij die laatste geven we vaak wel de hint of in de auto te vinden is of daarbuiten. Als het buiten de auto is moet je het dus óf heel snel raden óf je moet iets kiezen dat lang zichtbaar blijft. Anders wordt het wel erg lastig. Wil je weten welk raadsel spelletje Uil heeft bedacht?

voorkant Rara waar denk ik aan?

Haas, Uil & Vos

Achter in de tuin staat een eikenboom. Daar wonen Haas, Uil en Vos.

Uil houdt van raadselspelletjes maar haar raadsel is wel een beetje moeilijk.
Kunnen Haas en Vos bedenken wat de oplossing is?

bladspiegel 1/2 Vos vraagt aan Uil en Haas waar ze aan denkt

Rara, waar denk ik aan?

Zoals ik al schreef spreekt de cover van Rara, waar denk je aan? mij enorm aan. Zelf ben ik best creatief en vind het altijd erg knap als iemand zo mooi kan illustreren. De aquarellen zijn prachtig en de hardere lijnen met inkt die eroverheen liggen geven het een schets-achtig uiterlijk alsof het Catherine geen moeite kost om te schilderen. De lichte achtergronden lijken gestempeld, of in ieder geval zijn deze minder gedetailleerd. Hierdoor ontstaan er echt lagen in de illustraties.

Ook het verhaal is weer een lief en klein verhaal. De vriendschap tussen Haas, Uil en Vos staat centraal en is hartverwarmend. Uil heeft een nieuw spelletje bedacht en Vos en Haas doen graag mee. Vos zegt meteen; “Oké, Rara, waar denk ik aan?” Haas raadt het meteen. En Vos snapt niet hoe dat toch kan. Als Uil uitlegt dat hij naar de lucht keek en zichzelf daarmee verraadde snapt Vos het wel. Lukt het Haas en Uil om iets te bedenken dat de anderen moeilijker kunnen raden?

Catherine Rayner

Over één ding zijn we het bij StoerLeesVoer eens; de illustraties van Catherine Rayner zijn prachtig. Dit is ook de grootste reden dat ik Rara, waar denk ik aan? graag wilde recenseren. De prachtige aquarellen waarin Haas, Uil en Vos zijn getekend vallen meteen op. Op de cover is ook nog gebruik gemaakt van een glimmend groene folie wat het boek een nog aantrekkelijker maakt. Echter is dat in de foto’s niet goed zichtbaar. In 2009 won Catherine de Kate Greenaway Medal. Dit is een Britse onderscheiding voor belangrijke en bijzondere illustraties in een kinderboek en gaat gepaard met een leuk geldbedrag voor de winnaar maar ook een donatie boeken aan een bibliotheek.

bladspiegel 2/2 haas vraagt aan Uil en Vos waar ze aan denkt en Uil raadt het meteen

Catherine verdeelt haar tijd tussen het maken van prentenboeken, of illustraties daarvoor, en het maken van nieuwe collecties schilderijen en/of zeefdrukken voor tentoonstellingen. Ze houdt van de afwisseling alsook van het grote doek naar illustraties op boekformaat. Op haar website staan ook vele postkaarten met figuren uit haar illustraties. Je wordt er hebberig van als je van haar illustraties houdt, haha. Laten we het daarom voor nu even houden bij haar prentenboeken. Geniet samen met je peuter of kleuter van dit prachtige en warme Rara, waar denk ik aan? een prentenboek over vriendschap. Een aanrader vanaf 2 jaar maar nog lang daarna samen te lezen of naar de composities te kijken.

Schutblad met prachtige prent van weide en bos

Wil je meer lezen of bekijken van Catherine Rayner? Bekijk ook onze andere reviews:

Specificaties Rara, waar denk ik aan?

Auteur en Illustrator: Catherine Rayner | Uitgever: Veltman Uitgevers | Vertaling: Ellen Hosmar / Vitataal | ISBN: 9789048321445 | oktober 2023 I 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.