Hugo zet de boel op stelten, een Mia Nilsson prentenboek

Dit is de eerste boekenreview van gastblogger Marlies. Met een zoon die hetzelfde heet als de titel van het boek leek het mij wel een leuk boek voor haar om te reviewen 🙂 Benieuwd wat zij en haar kinderen van Hugo zet de boel op stelten vinden van uitgeverij de Eenhoorn.

Hugo zet de boel op stelten

Hugo zet de boel op stelten

Het verhaal van Hugo

Hugo zet de boel op stelten is een grappig verhaaltje over een krokodil.
Hij woont in het bos met heel veel andere dierenvrienden. Verveelt zich en denkt terug aan vroeger, toen hij als kleine krokodil nog bij het circus werkte. Samen met de andere dieren uit het bos bedenkt hij een voorstelling. Een heuse circusvoorstelling.

De dieren werken hard, ze maken posters, hangen de posters op in het bos en gaan hard aan de slag met het oefenen van de voorstelling. Ook maken ze de toegangskaartjes zelf en verkopen deze aan de andere bosbewoners. En dan, op de dag van de voorstelling lijkt Hugo verdwenen!

Hoe moet dat nu verder?

dieren circusvoorstelling

Niveau

Op het boek staat het lees niveau AVI-M4. En dat is denk ik wel kloppend. Maar voor de jongere kinderen is Hugo zet de boel op stelten een prima boek om uit voor te lezen.

Een leuk boekje voor de allerkleinste en net zelf lezende kinderen.

Leuk om voor te lezen, maar ook zeker een leuk verhaal, met prachtige tekeningen om zelf te lezen en te bekijken.

De schrijfster

Dit boek, Hugo zet de boel op stelten, is het 2e avontuur van Hugo, de krokodil die al jaren in het hoofd van Mia Nilsson woonde, en die in het bos een mooie nieuwe woonplek heeft gevonden.

Illustraties

Het boek is voorzien van prachtige pagina’s vol met kleurrijke tekeningen. Dat maakt dat het voor de kleinere kinderen leuk om mee te kijken bij het voorlezen. Er is zoveel te zien en te ontdekken!

Specificaties Hugo zet de boel op stelten

Uitgeverij: de Eenhoorn | Auteur: Mia Nilsson | 9789462913097 | 40 pagina’s | januari 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Hugo zet de boel op stelten
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.