Het Briljante Bloemen Boek – Yuval Zommer, een florisant exemplaar

Het Briljante Bloemen Boek is een florisant exemplaar van de inmiddels bekende Yuval Zommer. Zijn eerdere boeken zoals Het Bijzondere Beestjes boek, Het Zinderende Zee boek en Het Vrolijke Vogel Boek zijn erg populair en deze nieuwste fleurige variant is vanaf 5 juni beschikbaar geworden. Dit boek wil je niet missen! Wat vreet een venusvliegenvanger? Kan een cactus bloeien? Hoe sterk is een reuzenwaterlelie? Weet jij het? Dit en nog meer antwoorden vind je in Het Briljante Bloemen Boek.

Het Briljante Bloemen Boek

Het Briljante Bloemen Boek

Het formaat is direct al opvallend, een mooi groot boek wat er meteen mag zijn. Zodra je het boek opent zie je oog voor elk detail. Prachtige illustraties sieren de binnenkant. Wie goed leest ziet dat er botanische experts en bloemen- en beesten experts meegeholpen hebben aan dit boek. En wie nog beter kijkt ziet een geheime opdracht onderin in kleine letters verstopt staan. Een zoek en vind opdracht en dat is natuurlijk een leuke uitdaging.

De Illustraties vallen heel erg op en de informatie is kloppend en accuraat. Het Briljante Bloemen Boek is een heerlijk ontdekboek voor jonge lezers maar tegelijk ook een prima voorleesboek om samen te ervaren. Lekker bladeren en kijken. Er valt zoveel op en er is zoveel te lezen en zien. Dit boek lees je niet even uit en in 1 keer, nee dit pak je er steeds bij en ervaar je. Achterin staan nog leuke en behulpzame hoofdstukken zoals: Hebben bloemen betekenis, Red de bloemen, Kweek je eigen bloemen en bloemenwoorden. Een leuke aanvulling.

Wat vonden wij ervan?

Eigenlijk spat ons enthousiasme al duidelijk van deze review af. Het Briljante Bloemen Boek is dan ook een echt pareltje om in je boekenkast te hebben. Zoveel liefde en aandacht zit in dit boek en dat is op elke centimeter van die boek te zien en lezen. De illustraties zijn ook echt heel mooi. Mijn dochter van 6 vind het heerlijk om zelf te bladeren en weg te denken bij de tekeningen. En als we er samen voor gaan zitten kiest ze de teksten uit die ik mag voorlezen.

De extra zoek opdracht maakt het erg speels en geeft een nieuwe dimensie. Mijn dochter heeft nog niet alles gevonden en soms pakt ze het boek er alleen bij om te gaan zoeken. Al wordt ze dan wel weer afgeleid door gekke planten waar ze het fijne van wilt weten. En ook mijn botanische kennis is weer aangevuld, want ik wist bij lange na niet alles. Het Briljante Bloemen Boek vinden wij fantastisch en ik kan het ook aanraden als cadeau.

Specificaties Het briljante bloemenboek

Auteur: Yuval Zommer |5 juni 2020 | 64 pagina’s | Vanaf 6 jaar en ouder | Uitgever: Lemniscaat | 9789047712053 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het Briljante Bloemen Boek
Footer5 Het Briljante Bloemen Boek
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.