Beer moet nodig poepen! Over een moeizaam toiletbezoekje

Misschien ken je het wel. Naar het toilet moeten, maar dat je toch niet kan, omdat je weet dat andere mensen het kunnen horen. Beer moet nodig poepen! Maar hij is een heel verlegen beer. En wat moet je dan toch doen?

kaft beer

Beer moet nodig poepen. Maar waar?

Bob de beer is erg verlegen. Het liefst ligt hij boven op een tak in een boom wat te luieren. Maar nu heeft hij een probleem. Beer moet namelijk nodig poepen! Hij zoekt het hele bos af om een rustig plekje te vinden om zijn behoefte te doen. Dat gaat helaas niet, want de andere dieren in het bos laten hem niet alleen. Overal zijn wel starende ogen te zien.
Bob moet dus echt goed op zoek. Hoe zou hij dit kunnen oplossen?

Een rustig plekje voor wat privétijd

Soms zijn de simpelste dingen het moeilijkst te vinden… Want wat nu als je heel nodig moet poepen, maar je nergens een rustig plekje voor jezelf kunt vinden?
Dit thema is voor veel volwassenen en kinderen heel herkenbaar. Want iedereen kent vast wel iemand die alleen maar op zijn eigen toilet wil gaan. En die heel veel moeite heeft om op vakantie te gaan.
En dat maakt ‘Beer moet nodig poepen!’ ook heel herkenbaar voor jonge kinderen. Want beer is verlegen, maar ook jonge kinderen kunnen het toiletbezoek soms spannend vinden. En poep blijft natuurlijk voor bijna alle kinderen een geweldig onderwerp!

beer moet nodig poepen

Een humoristisch prentenboek

Het onderwerp is natuurlijk al grappig op zichzelf. Maar de tekeningen maken het helemaal af. Beer heeft een lief koppie, en ook alle andere dieren zien er erg grappig uit. Het einde van het verhaal is erg verrassend. Dat ga ik natuurlijk niet verklappen, dat moet je echt zelf ontdekken.
‘Beer moet nodig poepen!’ is geschreven op rijm. De zinnen lopen vlot, waardoor het gemakkelijk voor te lezen is. Ik weet zeker dat als ik dit boek in mijn kleuterklas ga voorlezen, het een succes zal zijn! Het ligt nu dus al klaar om na de vakantie mee naar school te nemen…   

Specificaties Beer moet nodig… poepen!

Auteur: Jonny Leighton | Illustraties: Mike Byrne | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers │ 9789048319343│juni 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft beer poepen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.