Uitdeelboekjes van Fien & Teun. Een review mét traktatietip!

Tja, en toen was ie alweer bijna 4 jaar. Tijd om naar de basisschool te gaan en afscheid te nemen van de dagopvang. Maar wat kan mijn zoontje trakteren aan zijn vriendjes en vriendinnetjes? Deze vrolijke uitdeelboekjes van Fien & Teun natuurlijk!

Fien en Teun uitdeelboekjes

Twee verschillende boekjes

In het doosje zitten niet alleen 5 exemplaren van Fien & Teun voeren de dieren, maar ook 5 exemplaren van Fien & Teun werken in de tuin. Mijn zoontje houdt erg veel van dieren, echte én neppe om mee te spelen. Hij wil de laatste tijd graag boer worden, omdat hij dan veel dieren eten kan geven! Dus ik weet al welke van de twee uitdeelboekjes van Fien & Teun hij zal gaan kiezen.

Fien en Teun uitdeelboekjes

Fien & Teun voeren de dieren

De eerste van de uitdeelboekjes van Fien & Teun begint met een hoop geluiden: Mhoe! Meh! Knor! De dieren hebben honger en kunnen niet wachten tot Fien en Teun ze eten komen geven. Ze springen uit bed en gaan in hun boerenoutfit gauw naar buiten. In de kruiwagen zit een hoop lekkers voor de dieren. Het varken Sebastiaan knort wanneer hij een appel krijgt. De mekkerende schapen Mike en Molly lusten wel wat hooi en Rosa de koe loeit blij met haar vers geplukte gras. En als laatste krijgt Pim de hond zijn brokjes. Maar wat horen Fien & Teun daar nog knorren als ze klaar zijn? Hun eigen buikjes! En samen genieten ze van een lekkere appel terwijl ze grappend knorren.

Fien & Teun werken in de tuin

In de tweede van de uitdeelboekjes van Fien & Teun heeft Teun een kruiwagen vol met aarde. Daarmee loopt hij het erf van de boerderij op en kiept de kruiwagen om bij de moestuin. Hij roept Fien erbij die een hark, een bezem en een schep uit de schuur heeft gehaald. Ze verdelen alle aarde over de moestuin. En wat nu? Fien weet precies hoe het moet en geeft Teun instructies.

Met een schepje graaft hij kuiltjes in de grond en Pim de hond komt hem helpen, met zijn pootjes. In de kuiltjes stoppen ze allemaal groentezaadjes. Zaadjes van wortels, radijsjes, sla, boontjes, tomaatjes en nog veel meer. Daarna geeft Teun de hele moestuin water geven en nog veel meer. Hij vraagt zich af wanneer de groenten nu boven de grond komen en Fien weet te vertellen dat dat nog wel even duurt. Van al het werken heeft Teun het er warm gekregen en ook daar weet Fien wat op! Jaaa, een watergevecht!

Traktatietip met de uitdeelboekjes van Fien & Teun

Omdat mijn zoontje de laatste tijd boer wil worden én graag leest, ligt deze traktatie natuurlijk wel erg voor de hand. Maar hoe zal ik dat gaan aankleden en wat kan er verder nog bij? Ik denk dat ik van mijn dienblad een kruiwagen ga maken! En daar dan gezonde snacks, zoals worteltjes en appeltjes in ga doen als ‘pauzehapje’ (zoals ze dat op de opvang noemen).

Nee, dat kan beter! Want ik koop gewoon een kinderkruiwagentje op marktplaats en dáár gaan die ‘pauzehapjes’ in met de uitdeelboekjes van Fien & Teun! Hmmm… toch nog een beetje kaal misschien. Hup, wat hooi onderop ter decoratie. Oeps, er is haast geen ruimte meer voor het afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang (linnen zakjes met vergeet-me-niet-zaadjes)! Oh en wat mijn zoontje aantrekt? Een boerenpak dus!

Met de vrolijke uitdeelboekjes van Fien & Teun maak je dus écht je feestje compleet.

Wist je dat je op MamaScrapelle veel meer traktatietips kunt vinden?

Specificaties

Auteur: René Noorderveen| Illustraties: Anet van de Vorst | Vormgeving: Joëlle van den Oever | In opdracht van Van Hoorne Entertainment | UitgeverWitte Leeuw | 9789492901712 |oktober 2020 | 14 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.