Balotje op zwemles – een boek voor kikkertjes

In dit spiksplinternieuwe verhaal ‘Balotje op zwemles’, van veelvuldig bekroond prentenboekenmaker Yvonne Jagtenberg, gaat de heerlijk eigenwijze kleuter Balotje naar zwemles. Balotje doet goed haar best en oefent zelfs thuis op het tapijt haar kikkerbenen. Het gaat zó goed dat ze door mag naar het diepe.

Zwemles

Balotje op zwemles is een heerlijk boek voor kinderen vanaf 4 jaar die op zwemles zitten. De eerste periode van watervrij maken is voor sommige kinderen al een flinke uitdaging. Maar de overgang naar het diepe bad kan nog veel spannender zijn! En zo is het ook voor Balotje!

Ze vlucht naar het toilet om daar de les uit te zitten, maar wat duurt zo’n zwemles lang zeg. Als ze terugkomt zijn de kinderen nog steeds aan het zwemmen en moet Balotje ook het bad weer in. Balotje is op slag haar kikkerbenen kwijt en kan alleen nog maar krabbelen als een hondje. Gelukkig weet de zwemjuf raad.

Balotje op zwemles

Terwijl ik dit prentenboek lees, moet ik denken aan de ervaring van collegablogger Selena met haar kind op zwemles. Waarin haar dochter gedwongen werd om het water in te gaan. Had ze nu maar zo’n fijne juf gehad als de zwemjuf van Balotje. Balotje op zwemles is een fijne ervaring waarin Balotje niet wordt gedwongen om iets te doen, maar met een juf die meedenkt om spelenderwijs toch iets voor elkaar te krijgen wat nu eenmaal moet met zwemmen.

Een perfect prentenboek voor iedere kleine lezer die voor het eerst kennis gaat maken met zwemles!

zwemmen door het gat

Yvonne Jagtenberg

Ruim 15 jaar geleden creëerde Yvonne Jagtenberg de kleine Balotje. Deel voor deel ontstond een serie prentenboeken waarin belangrijke thema’s aan bod kwamen zonder dat ze de boventoon voerden. Lees ook Balotje en sinterklaas ! De illustraties in Balotje op zwemles, zijn divers zoals je kunt zien met kinderen van allerlei nationaliteiten en uiterlijkheden.

Lees ook deze verzamelblog met boeken over zwemmen en kikker gaat zwemmen

Specificaties Balotje op zwemles

Auteur: Yvonne Jagtenberg | Uitgeverij Gottmer | 9789025776954  | oktober 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Balotje op zwemles
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.