Podiumbeest – een ontroerende en grappige feelgood

Zou jij het kunnen? Een tegenspeler treffen in een musical of film en dan uitgerekend degene die jij vroeger hebt gepest? Of dat je iemand treft die jou heeft getreiterd? Hoe zou jij je dan voelen, wat zou jij doen? In Podiumbeest lees je hoe Lisa en Alex daarmee omgaan. De cover van Podiumbeest trok mij meteen aan, hij riep meteen vragen bij mij op. Wordt de hele musical op zijn kop gezet door de spanningen tussen de twee? Kunnen ze straks überhaupt wel goed met elkaar overweg, gaat een van de twee zich terugtrekken uit zijn/haar rol? Of voelen ze zich ineens aangetrokken tot elkaar? Na het lezen van de achterflap had ik een sterk vermoeden, maar je weet nooit hoe het uiteindelijk afloopt, dat blijft altijd een verrassing.

Podiumbeest cover

Waar gaat Podiumbeest over?

Podiumbeest gaat over de 28-jarige Lisa, die de hoofdrol krijgt in de musical Belle en het beest. Lisa is erg blij, maar als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn, schrikt ze. Het is de Alex die ze vroeger heel erg heeft gepest op de basisschool. Ze voelt zich al jaren schuldig hierover, maar excuses aanbieden gaat niet zo makkelijk. Hoe beter ze de volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. Ook haar gevoelens voor Alex worden steeds ingewikkelder…

Podiumbeest achterkant

Mijn leeservaring van Podiumbeest

Voordat je begint in Podiumbeest, kom je een triggerwaarschuwing tegen: Dit is een fictief werk, maar bevat realistische onderwerpen, zoals psychisch en fysiek pestgedrag, mishandeling en seksueel misbruik. Ik vind het goed dat die waarschuwing er staat, want als je met zulke onderwerpen moeite hebt, kun je dit boek beter overslaan. Op de achterflap staat namelijk niks over het onderwerp seksueel misbruik.

Hoofdstuk 1 begint direct met een pestscène. Hierdoor kom je meteen in het verhaal. In dit boek komen een aantal pestscènes voor en die zijn echt heel realistisch beschreven, dat heeft Marjon Weerink echt heel goed gedaan! In sommige hoofdstukken lees je vanuit het perspectief van Alex, hierdoor krijg je ook een beetje mee wat zijn gedachtegang is. Verder lees je in Podiumbeest over de struggles tussen Lisa en Alex in het heden, want hoe diep zitten de herinneringen van vroeger geworteld? Waarom heeft Lisa Alex flink gepest? Je leest dat er soms achter pestgedrag best wel iets heftigs kan zitten. Natuurlijk praat dat het pesten zeker niet goed, maar pesten wordt niet in alle gevallen ‘zomaar’ gedaan.

Ik heb om één scene in Podiumbeest echt heel hard gehuild. Dit gaat om de scene waarbij Lisa haar kat moet laten inslapen. Ik heb zelf in 1,5 jaar tijd drie katten moeten laten gaan (die nog niet eens heel oud waren). Dus dat voelde ik wel even heel erg. Ik heb na dat hoofdstuk het boek ook weggelegd en heb de volgende dag pas verder gelezen.

Over Marjon Weerink

Marjon Weerink is songwriter, zangeres en koordirigente. In de trein kwam ze een keer op het idee om wat langers schrijven dan een liedje. Dit resulteerde in haar debuutroman Op het verkeerde spoor*. Dit boek kwam uit in april 2022. Podiumbeest is haar tweede boek. Haar humoristische boeken zitten vol romantiek en herkenbare personages, die heel wat lessen te leren hebben.

Specificaties Podiumbeest

Auteur: Marjon Weerink | Uitgever: Zomer en Keuning | Maart 2023 | 318 pagina’s | 9789020546514 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.