Vier feest met ons – een feestelijke reis rond de wereld

Over de hele wereld worden allerlei bijzondere feestdagen gevierd. Vaak met versieringen, muziek en dans. Sommige feesten zoals oud en nieuw worden in heel veel landen gevierd, maar andere feesten zijn uniek. In dit boek Vier Feest Met Ons leren we over 20 van dergelijke unieke feestdagen op verschillende plekken in de wereld. Van lichtjesfeest Diwali in India tot de Dag van de Doden in Mexico. Dat is een mooie manier om te leren over volken en landen, in een kleurrijk en feestelijk boek!

Vier feest met ons

Een bijzondere reis rond de wereld

Het is belangrijk dat we bijzondere momenten met elkaar vieren. Dat kunnen hele leuke momenten zijn, maar ook serieuze of spannende momenten. Bijvoorbeeld de start van een nieuw jaar, het begin van de lente of een herdenking van vrijheid. Op deze feestdagen maken mensen vaak de mooiste herinneringen. En deze dagen laten ook heel mooi zien wat de normen en waarden zijn van de mensen die in een bepaald gebied of land leven.

Daarom is dit boek zo boeiend wat ons betreft. Vier feest met Ons is een reis rond de wereld met twintig verschillende feestdagen. Het boek begint met het verhaal van het Barunga Festival. Dit wordt elk jaar in juni gevierd in het noorden van Australië. De tradities en geschiedenis van de Aboriginals worden herdacht door de bezoekers, door middel van onder andere dans, sport en muziek. Dankzij dergelijke feestdagen vergeten mensen hun roots niet, dus het is heel belangrijk om dat in ere te houden!

Vier feest met ons

Vier feest met ons – culturen en tradities

Wat een kleurenpracht in dit boek Vier feest met ons! Dat valt als eerste op als we het boek openslaan. We beginnen met een grote wereldkaart waarop alle feestdagen overzichtelijk staan weergegeven. Extra leuk vinden wij dat kinderen in dit boek centraal staan en in hun eigen woorden vertellen waarom ze het feest vieren. Welke feestelijke tradities zijn er dan zoal over de wereld te vinden? Heel veel zo blijkt! Wat mooi om samen met kinderen hierover te lezen, want zo kunnen ze hun kennis vergroten over de wereld. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Het boek is oorspronkelijk een Engelse uitgave, en is geschreven door Valerie Wilding en geïllustreerd door Asa Gilland. Ook leuk is dat onze Hollandse Koningsdag een plekje in het boek heeft. Vier feest met onze vrijmarkten, tompoezen en allerlei oranje versieringen. Dat is toch ook een mooie culturele traditie waar velen van ons ieder jaar weer naar uitkijken!

koningsdag

Samenzijn, geluk en feestvieren

Een favoriet van al deze verhalen in Vier feest met Ons is toch wel het hindoeïstische lichtjesfeest Diwali. Het betekent de overwinning van het goede op het kwade en het licht op de duisternis. Dit verhaal wordt verteld door Ravi die in India woont. Ravi betekent zon en is toevallig ook de tweede naam van onze jongste zoon. Een toepasselijke naam dus voor dit verhaal over het lichtjesfeest, dat elk jaar in oktober of november wordt gevierd door Hindoes over de hele wereld.

Maar ook het exotische Apenbuffet Festival is interessant om over te lezen, net als het Joodse Nieuwjaar Rosj Hasjana. Allerlei weetjes over culturen en religies waarin samenzijn en geluk centraal staan. En ook lekker eten en drinken heeft bij vele tradities natuurlijk een belangrijke rol!

Vier feest met ons

Samenvatting en leestips passend bij Vier Feest met Ons

  • Een feestelijk weetjesboek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar
  • Twintig verhalen over culturen en tradities
  • Diversiteit staat centraal
  • Vergroot kennis over geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappij

Specificaties Vier feest met Ons

Auteur: Valerie Wilding | Illustraties: Asa Gilland | Vertaling: Denise Bos | Uitgeverij: Flamingo | 9789045328805 | september 2023 | 48 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.