Ei moet uit – Een boek van Mariken Jongman

Stel je voor dat je een ei vindt, midden in de sneeuw en het ijs. Wat doe je dan? In ‘Ei moet uit’ gaan we met het ei in een reis over de wereld.

ei moet uit

Ei moet uit: maar van wie is het?

Een kind vindt een ei, midden in de sneeuw en het ijs. Dat is natuurlijk veel te koud voor zo’n ei, dat begrijpt iedereen. Maar in de wijde omtrek is er helemaal niemand te bekennen. Dus gaat het kind op zoek naar iemand om het uit te broeden. Het trekt de hele wereld over en bezoekt allerlei dieren. Maar telkens is er weer een ander probleem: het ene dier wil het ei opeten, het andere dier is te klein, het volgende dier weer veel te zwaar. En het moet natuurlijk ook iemand zijn die het ei het allerbelangrijkst vindt van alles. Want het ei moet uit! En dan gebeurt er iets onverwachts….

ei moet uit

Een bijzondere reis over de wereld

Het kind maakt samen met het ei een reis over de wereld. Ze beginnen in de kou, waarschijnlijk ergens in het Noordpoolgebied. Vervolgens varen ze de grote zee over, om uit te komen in het tropisch regenwoud. Ook reist het kind daarna nog naar de bergen en Afrika. De verschillende landschappen worden in het boek mooi in beeld gebracht, met hun verschillende diersoorten en planten.  Op de site van Lemniscaat kun je een mooie kleurplaat bij dit boek vinden. Klik daarvoor op deze link.

Adembenemend mooie tekeningen

Een tijd geleden heeft Selena van StoerLeesVoer het boek ‘Noord’ al mogen reviewen. Zij was daar razend enthousiast over! En de tekeningen in dit boek zijn ook van de hand van Marieke ten Berge. Opnieuw zijn de illustraties weer adembenemend mooi! De tekeningen in ‘ei moet uit’ vertellen vooral het verhaal, de tekst is kort maar krachtig en de tekeningen spreken voor zich. Er is ook alle ruimte gegeven aan de tekeningen, want deze zijn telkens verspreid over 2 pagina’s. En op sommige pagina’s is daar niet eens tekst bij te vinden, zodat echt alle aandacht naar de illustraties uit gaat. De stijl is heel gevoelig, een beetje dromerig af en toe en daardoor word je echt meegenomen in de wereld van het jongetje met het ei.

Specificaties Ei moet uit

Auteur: Mariken Jongman | Illustraties: Marieke ten Berge | Uitgever: Lemniscaat │ 9789047708971 │maart 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

ei moet uit
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.