Scheurbuik Stormsz – de staf van de farao’s. Een spannend piratenavontuur

Ga mee op avontuur over de Zeven Zeeën! Het piratenthema is altijd een succes. Voor een kinderfeestje, als film en zeker ook als boek. Spanning en avontuur in combinatie met geoorloofd lekker tegendraads zijn. Het verhaal in dit boek gaat over de jonge wees Storm. Hij gaat solliciteren als scheepsjongen op het piratenschip de Bloedhond. Maar er is wat vreemds aan de hand op het schip. Ziet de jonge Storm het nog wel zitten? Terug naar het weeshuis is ook geen optie, dus Storm wil zich graag bewijzen als scheepsjongen. De staf van de farao’s is een spannend en fantasievol verhaal in de nieuwe boekenserie Scheurbuik Stormsz. Voor lezers vanaf ongeveer 8 jaar. Geschreven door Derek Keilty, met grappige illustraties van Mark Elvins.

De staf van de farao's hoofd

Welkom aan boord

Waar gaat dit boek De staf van de farao’s over? Storm is een wat magere maar ijverige jongen die lange tijd in een weeshuis heeft gewoond. Zijn ouders zijn omgekomen bij een brand toen hij nog heel jong was. Door de directrice is hij uit het weeshuis gezet omdat hij te oud is geworden. Gelukkig kwam hij een vacature tegen:

Scheepsjongen gevraagd voor de bloedhond. Melden in de haven van Baskerdorp.

Met bonzend hart stapt hij de loopplank op. Hij heeft ook niet veel keuze want terug naar het weeshuis kan en wil hij niet. De kapitein van het schip, Long John Watkinsm, is wel een beetje sceptisch. Storm ziet er namelijk niet zo sterk uit, en wordt ook nog eens direct zeeziek. Maar eenmaal aan boord neemt het verhaal een verrassende wending.

de bloedhond

Storm ontdekt namelijk een prikbord met allerlei blaadjes, aanwijzingen en kaarten. Het blijkt een mysterie over een gestolen magische kip. Een mysterie dat is opgelost door het piratenschip. De Bloedhond is namelijk geen gewoon piratenschip maar een detectiveschip.

De slimste piraten werken in opdracht aan het oplossen van mysteries. En gelukkig blijkt Storm daar wel wat talent voor te hebben en wordt hij aangenomen. Een nieuw avontuur wacht op hem. Het schip moet namelijk op zoek naar de verdwenen staf van de farao’s.

De staf van de farao’s

Het leven aan boord van een piratenschip is natuurlijk niet zo makkelijk. Gelukkig krijgt Storm hulp van het meisje Ross. Met haar rossige haar en stoere uitstraling past ze perfect op het piratenschip. Ze weet precies hoe alles werkt. En wie er wel en niet te vertrouwen zijn.

Ross draait zich om bij de houten deur van de kajuit. Haar gezicht straalt opeens en haar ogen glimmen van opwinding. ‘We hebben een zaak.’

Iedereen helpt bij alle klusjes op het schip en bij het oplossen van de zaken. En ze vinden dat heel leuk om te doen. Nadat Storm is aangenomen komt er al snel een nieuwe zaak binnen. De curator van het Gyptologisch museum roept namelijk de hulp in van de Bloedhond. De onvervangbare staf van de farao’s is gestolen. Lukt het Storm, Ross en de andere detectivepiraten om het mysterie op te lossen?

Een spannend en stoer verhaal

Het boek trekt aan vanwege het stoere thema maar zeker ook de leuke illustraties. Het zijn er lekker veel, maar gelukkig overheersen ze niet het verhaal. Een boek dat zeker de aandacht van de jonge lezers (8+) zal vasthouden. Storm heeft best wel een verdrietig levensverhaal, maar dat ben je als lezer snel vergeten. Want het is een dappere, aardige en vindingrijke jongen. Een voorbeeld hoe je tegenslagen kunt overwinnen! Hij doet zijn best om het mysterie van de staf van de farao’s op te lossen. En samen met Ross vormt hij een bijzonder goed team.

Een verhaal over vriendschap, vertrouwen, jezelf bewijzen, mummies en zeebenen. De staf van de farao’s is deel 1 van deze piratendetective trilogie. Deel 2, het Oog van Mogdrod, is al aangekondigd! Hoe zou het avontuur verder gaan op de Zeven Zeeën?

Specificaties Scheurbuik Stormsz – De Staf van de Farao’s

Auteur: Derek Keilty | Illustraties: Mark Elvins | Uitgeverij: De Fontein | 9789026155437 | augustus 2021 | 176 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.