Hallo allemaal! Een leukste voorleesboek door juffen en meesters

Hallo allemaal! Wat fijn dat je er bent! Dit deuntje kent iedereen natuurlijk nog wel van de komische televisieserie ‘De luizenmoeder’. Over het wel en wee op een basisschool is natuurlijk zat te vertellen. Maar op die basisscholen lopen ook heel veel leuke meesters en juffen rond. En 25 bekende meesters en juffen hebben voor dit boek allemaal een voorleesverhaal geschreven.

hallo allemaal

Een boek vol voorleesverhalen: hallo allemaal!

Als juf vind ik het heerlijk om elke dag voor te lezen in de klas. Tijdens het fruit eten een fijn boek erbij pakken en dan even een kwartiertje met de kinderen verdiept zijn in een verhaal. Het is dus fijn om een goed voorleesboek in de klas te hebben. ‘Hallo allemaal!’ is een boek met 25 korte verhalen. Perfect om dus even voor te lezen tijdens het fruit eten, of gewoon thuis voor het slapen gaan. En waar gaan deze verhalen dan over? Nou, die zijn heel afwisselend. Denk bijvoorbeeld aan het uithalen van een goede prank, tekenen met toverstiften, een boomhut bouwen met je beste vriend en over demonstreren tegen racisme.

25 afwisselende verhalen geschreven door bekende meesters en juffen

Wat ‘Hallo allemaal!’ bijzonder maakt, is dat het geschreven is door wel 25 verschillende auteurs. En dat zijn allemaal juffen en meesters uit het basisonderwijs. Dit zijn niet zomaar juffen en meesters, maar leerkrachten die bijna iedereen die op een basisschool werkt wel kent. Zo zijn de verhalen onder andere bijvoorbeeld geschreven door Bianca Antonissen, meester Sander Gordijn, juf Maike (die ook een hele bekende boekenschrijver als man heeft!), juf Sanne en Jeroen Schipper.
De verhalen zijn afwisselend, gaan over allerlei verschillende onderwerpen en zijn geschikt voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën.  

hallo allemaal

Leeftijdsindicatie

Ik vind het idee van dit boek heel leuk en sympathiek. Juffen en meesters kunnen zich natuurlijk perfect inleven in de belevingswereld van de kinderen op de basisschool. Zij weten wat speelt, welke onderwerpen aanspreken en wat een mooie lengte voor een voorleesverhaal is. Dat is bij ‘Hallo allemaal’ zeker gelukt. Maar wat ik een beetje mis bij dit boek, is een leeftijdsindicatie bij de verhalen. Ik heb zelf kleuters en ik zou heel graag vooraf willen kunnen zien welke verhalen geschikt zijn voor mijn groep. Andersom zou ik ook in een middenbouwgroep geen verhaal willen voorlezen wat het beste past bij een zesjarige.

Dit zou ik een goede toevoeging vinden als er nog een druk of een vervolgeditie komt. Ook vind ik veel verhaaltjes erg leuk, maar niet alle verhalen zijn even sterk. Niet elke meester of juf heeft een even goed verhaal bedacht. Omdat het voorleesverhaaltjes zijn, is het vaak ook wat kort om er echt diepgang in te krijgen, en sommige verhaaltjes zijn prima voor zo even tussendoor, maar niet echt ‘herinneringswaardig’. Maar ondanks deze kritische kanttekening, denk ik dat dit boek zeker een aanrader is voor op de boekenplank voor meesters en juffen van Nederland!

Specificaties Hallo allemaal!

Auteur: Diverse auteurs | Uitgever: Leopold│ 9789025880118 │januari 2021│136 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

hallo allemaal
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.