EHBK* (Eerste Hulp Bij kleine Kinderen) – Mamabaas

Een boek voor iedereen met kinderen van 0 tot 8 jaar. Een bult, een schaafwond of een wespensteek, maar ook een levensbedreigende situatie kan in ieder gezin voorkomen. In EHBK lees je over pleisters plakken en hoe je een baby moet reanimeren. Een handig naslagwerk voor ieder gezin, opvangadres of school.

De auteur van EHBK

Auteur Sofie Vanderoost is zelf huisarts van beroep. En daarbij ook nog eens moeder van vier jonge kinderen. Dus ze weet waar zij het over heeft! In een vlotte schrijfstijl beschrijft ze ongelukken, problemen en ziektes die vooral bij kinderen tot 8 jaar voorkomen.

Indeling en icoontjes in EHBK

EHBK Eerste Hulp bij Ongelukken. MamaBaas Sofie Vanderoost

EHBK heeft een handige indeling. Er staan duidelijke paniekschaal-icoontjes in en het heeft een overzichtelijke hoofdstukindeling. Maar ook heeft het boek een vaste beschrijving per onderwerp. Ter ondersteuning zie je er kleine illustraties, schemaatjes, tips en weetjes bij. Daardoor kun je de hoofdstukken gemakkelijk lezen en begrijpen.

België

vergiftiging

Het boek voldoet volledig aan de laatste inzichten op het gebied van de Eerste Hulp, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Echter is het wel goed om te weten dat EHBK in België is geschreven! Er staat in hoofdstuk 4, bij punt 5 over vergiftigingen, bijvoorbeeld een telefoonnummer van het Belgisch Antigifcentrum.

Goed als naslagwerk

Er staan veel fraaie kinderfoto’s in EHBK en ik vind het een snel te hanteren naslagwerk. Alle (groot)ouders, leerkrachten en eigenlijk iedereen die met kinderen te maken heeft zou zo’n boek moeten hebben. Want een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. En dit naslagwerk biedt daarbij de eerste hulp.

Volg een EHBO-cursus!

Let wel: in bepaalde situaties is het volgen van een EHBO-cursus, inclusief het trainen van handelen, vooraf een noodzaak! Dus zo’n cursus is sowieso een aanrader. Bovendien wordt het door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Specificaties EHBK* (Eerste Hulp Bij kleine Kinderen)

EHBK Eerste Hulp bij Ongelukken. MamaBaas Sofie Vanderoost

Auteur: Sofie Vanderoost, Mama Baas | Uitgever: Lannoo | 9789401464000 | Januari 2020 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.