Het geheim van Bowie – een boek vol muziekweetjes

Iedereen heeft wel iets met muziek. Muziek kan je laten ontspannen, opvrolijken of juist opzwepen. Het brengt je terug naar mooie of juist vervelende momenten. En er is ontzettend veel over te ontdekken! Dat is wel duidelijk als je het boek ‘Het geheim van Bowie’ in handen krijgt!

Het geheim van Bowie

Het geheim van Bowie en 399 andere weetjes uit een eeuw popmuziek

Muziekkenner Peter Van Dyck verzamelde 400 weetjes en lijstjes uit een eeuw popmuziek. Van de blues tot Beyoncé en van The Beatles tot Balkan Beats: ‘Het geheim van Bowie’ is een grabbelton vol verrassende anekdotes, interessante inzichten en muzikale ontdekkingen. Als je meer wil weten over alles wat met popmuziek te maken heeft, dan zit je met dit boek zeker goed. In het boek kun je bovendien op heel veel plekken Spotify- en YouTube-codes vinden, waarmee je meteen de muziek waar het over gaat kunt beluisteren.

Een boek voor muziekliefhebbers

‘Het geheim van Bowie’ is echt een boek gemaakt door een muziekliefhebber, voor muziekliefhebbers. Een eeuw is in de geschiedenis van de mensheid niet echt een lange periode, maar op het gebied van popmuziek is dit wel een hele poos! Het boek is verdeeld in 10 delen, met elk daar weer een aantal hoofdstukken onder. En in die hoofdstukken zijn de 400 weetjes en feitjes te vinden. De hoofdstukken zijn ingedeeld op thema.

Zo begint het boek Het geheim van Bowie met de bronnen van de popmuziek, om over te gaan op de swinging sixties. Andere thema’s die aan bod komen zijn: politiek, muziek over de wereld, liefde & dood en goed fout. Dit is echt wel een hele toffe manier om naar muziek te kijken. En in het boek zijn de Spotify- en YouTube-codes te vinden. Dat is echt een hele toffe toevoeging. Soms ging het over liedjes, die me van titel niet zoveel zeiden. Maar als je dan het liedje luistert via de code denk je: ‘oh ja, dit liedje, die ken ik wel!’. Of het geeft een beeld van een bepaalde tijd, waardoor je de anekdotes beter kunt plaatsen.

Een compleet boek, maar toch weer niet

Hoe compleet het boek Het geheim van Bowie ook lijkt, het is het niet. Het boek bespreekt echt allerlei mogelijke genres, artiesten en tijdgeesten in de muziek, maar is bij lange na niet compleet. Maar dat zou natuurlijk ook gewoon onmogelijk zijn, zoals de auteur zelf in het voorwoord al aangeeft. De lijstjes zijn namelijk een persoonlijke keuze van de schrijver, en voor elke artiest die hij beschrijft, had je zo een andere kunnen zetten die ook in dit boek had kunnen staan. Ik was namelijk benieuwd of er iets over Michael Jackson in stond (dat was stiekem toch echt wel mijn muziekheld in mijn jeugd…). Maar dat was toch nog best even lastig zoeken.

Ik had achterin het boek gehoopt op een register met daarin de beschreven artiesten, maar dat is er helaas niet. Daarom ben ik voorin het boek de inhoudsopgave gaan bekijken, maar ook daar kun je dit niet vinden. Het boek is dus niet geschikt om even snel iets op te zoeken over je favoriete artiest. De weetjes in het boek zijn erg vermakelijk en interessant. Lang niet alle weetjes vielen in mijn straatje, maar ik ken echt een aantal mensen die dol zijn op alles wat met muziek te maken heeft, en zij zouden dit helemaal geweldig vinden! Ik heb wel heel veel leuke dingen geleerd van dit boek. En ik weet nu dus ook wat ‘Het geheim van Bowie’ is. En als je dat zelf ook graag wil weten, zal je ook het boek toch echt zelf moeten lezen!

Specificaties: Het geheim van Bowie

Auteur: Peter Van Dijck | Uitgeverij: Lannoo | 9789401474252 | maart 2022 | 320 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.