Het geheim van de schaatswedstrijd – een nieuw geheim

Het is altijd heerlijk als je in de winter een paar dagen kunt schaatsen. In je eigen dorp, op een sloot of bevroren weiland. In het geheim van de schaatswedstrijd speelt een jongen die een passie voor schaatsen heeft de hoofdrol. Maar zoals in elk deel van deze serie, staat er een geheim te wachten…

Het geheim van de schaatswedstrijd

Spanning op de schaatsbaan: het geheim van de schaatswedstrijd

‘Niet te geloven,’ zegt Tian.
‘Hoe kan dit? Wie heeft dit gedaan?’
Hij knielt voor de baan en wil er net aan voelen als Nouk zijn hand wegtrekt.
‘Niet doen! Misschien is het gif.’

Tian schaatst elke dag op de ijsbaan buiten het dorp, op een ondergelopen weiland. Hij kan nog steeds geen pootje over, maar binnenkort is de schaatswedstrijd al. Zo wint hij nooit van zijn vriend Roon. Op een avond vertrekt hij als laatste en ziet hij een vrouw over het hek bij de ijsbaan klimmen. De volgende dag is een deel van het ijs paars. Zit er gif in de grond? En heeft die vrouw er iets mee te maken? Tian moet erachter komen, want de ijsbaan mag niet sluiten! Lees het in Het geheim van de schaatswedstrijd!

Het geheim van de schaatswedstrijd

Een heerlijk nieuw verhaal

Naast Het geheim van de schaatswedstrijd heb ik voor StoerLeesVoer al meerdere delen uit deze serie gelezen. En elke keer als er weer een nieuw deel uitkomt, ben ik daar toch weer heel erg nieuwsgierig naar. Dat komt omdat de verhalen altijd heel goed in elkaar zitten. Ze zijn echt geschreven voor kinderen van de basisschool. Niet te moeilijk en vol vaart. De boeken zijn wel een beetje spannend, maar niet té. En ook niet onbelangrijk: het verhaal heeft een mooie lengte. Perfect voor kinderen die nog geen dikke boeken aan kunnen. Deze serie geeft echt veel leesplezier! En ook ‘Het geheim van de schaatswedstrijd’ is weer een fijn boek om te lezen. Hoewel ik niet meteen heel veel heb met het onderwerp wintersport, merk je bij dit boek dat als je begint te lezen, je echt meteen in het verhaal zit.

De serie ‘Het geheim van…’

‘Het geheim van de schaatswedstrijd’ is inmiddels als het 67e deel in deze serie. Een enorm succes dus! Elk jaar verschijnen er wel een aantal nieuwe delen. Leuk is dat je als lezer ook een eigen idee voor een verhaal kunt indienen. Misschien wordt jouw verhaal dan wel uitgekozen, en dan maakt een kinderboekenschrijver daar een boek van.
Kun jij ook geen genoeg krijgen van deze serie? Lees dan ook onze andere reviews. Leuk is dat er voor elk wat wils bij zit qua onderwerpen, dus keuze genoeg!

alle delen van de serie

Specificaties ‘Het geheim van de de schaatswedstrijd’

Auteur: Wieke van Oordt | Illustraties: Ivan en Ilia | Uitgeverij: Leopold | 9789025884192 | 23 november 2022 | 112 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.