Het geheim van de YouTube ster – Myron van der Velden

YouTube. Voor veel kinderen op de basisschool dagelijkse kost. Het geheim van de YouTube ster is een boek wat hierop ingaat. Wat gaat er schuil achter de vloggers die je elke keer in hun filmpjes ziet?

het geheim van de YouTube ster

Ben jij ook benieuwd naar het geheim van de YouTube ster?

Bij het lezen van de titel wist ik al dat dit boek iets zou zijn voor mijn dochter van bijna 9 jaar. Ook zij kijkt regelmatig naar filmpjes van vloggers, zoals Jill, meisje Djamila en Bibi. En de filmpjes zien er allemaal leuk en lekker vrolijk uit, maar daar gaat natuurlijk een hele hoop tijd in zitten. Het geheim van de YouTube ster van uitgeverij Leopold, gaat ook in op de minder leuke kanten van het vloggen.  

De ruzie tussen Flo en Iris

Het geheim van de YouTube ster gaat over de 2 zussen Flo en Iris. Flo is het zusje van Iris. Iris, met 150.000 volgers op YouTube. Iris, die naar filmpremières mag. Haar zus die overal herkend wordt. Iris die geen normale gesprekken met Flo meer kan voeren, omdat ze altijd een vlog aan het maken is. Flo wordt er gek van. Alles draait om Iris. Zelfs haar eigen moeder lijkt te zijn vergeten dat Flo überhaupt bestaat.
Dan gaat haar zus samen met haar moeder een week naar Ibiza, en ontdekt Flo een geheim over Iris. Wat zou er gebeuren als ze haar zus via haar Instagram pagina gaat ontmaskeren? Dan vergeten ze vast nooit meer wie Flo is….

De invloed van social media

Nadat Flo het geheim van haar zus heeft gedeeld, wordt ze zelf heel bekend, en krijgt enorm veel volgers op YouTube. Hoe is het om ineens zo beroemd te zijn?
Het geheim van de YouTube ster laat heel mooi zien wat de invloed van social media is op jongen kinderen, en ook wat de minder mooie kanten van social media zijn: negatieve reacties, mensen die altijd iets van je willen, een burnout.

Ook laat het boek, het geheim van de YouTube ster, zien dat de filmpjes lang niet de werkelijkheid zijn, vloggers zijn vaak uren bezig voor een filmpje van een paar minuten.
Dit is een mooie les voor kinderen, die vaak het verhaal achter de filmpjes niet zien, en wellicht niet beseffen dat dit ook echt gewoon werk is. Mijn dochter noemde dit later als iets wat ze ook echt van dit boek had geleerd. Ze vond het geheim van de YouTube-ster daarnaast heel fijn geschreven, het maakt je nieuwsgierig en je wil graag weten hoe het verder gaat.
Dit boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Mijn dochter vond het in ieder geval een superleuk boek, en ze vond het echt een boek dat meer kinderen zouden moeten lezen!

het geheim van de YouTube-ster

Specificaties Het geheim van de YouTube ster

Auteur: Myron van der Velden │Uitgever: Leopold │9789025879280 │juni 2020│112 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.