Het geheim van de zwarte piste – een avontuur in de sneeuw

Mijn dochter leest heel graag de boeken uit de serie ‘Het geheim van…’. Nu is er dit keer een avontuur in de sneeuw verschenen, namelijk ‘Het geheim van de zwarte piste’. Spannende momenten op de skipiste!

het geheim van de zwarte piste

Spannende momenten op de skipiste: het geheim van de zwarte piste

In ‘Het geheim van de zwarte piste’ zijn Merijn en June op skivakantie. Ze gaan elk jaar naar hetzelfde skigebied. Merijns vriend Quinn woont daar. Hij wijst de de mooiste plekken om te trainen. Want ze trainen voor een skiwedstrijd. En als je deze wedstrijd wint, krijg je een hele toffe prijs! Maar er zijn de laatste tijd steeds vaker lawines in de buurt van de pistes. Zijn ze wel veilig?

Een fantastische serie

Ik ben heel enthousiast over de serie ‘Het geheim van…’ Er zijn inmiddels al bijna 60 delen in deze serie verschenen, en ik heb er al meerdere mogen reviewen. Al deze boeken zijn afwisselend qua onderwerp, maar ze hebben allemaal iets gemeen: er is een geheim te ontrafelen! Niet elk deel is geschreven door dezelfde schrijver, maar elk deel wat ik tot nu toe heb gelezen is superleuk. Zo ook het geheim van de zwarte piste.

Dat komt door de vaste ingrediënten, die ook in ‘Het geheim van de zwarte piste’ terug te vinden zijn: een spannend geheim of probleem en een kind dat hiermee te maken krijgt en het op moet lossen. Wat ook fijn is, is dat de boeken niet té lang zijn (niet meer dan 100 bladzijdes) en eenvoudig zijn om te lezen. Zo is het leuk voor kinderen die niet zoveel van lezen houden, maar ook een fijn boek om eens tussendoor te lezen. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 11 jaar oud.

het geheim van de zwarte piste

Het geheim van de schrijver

Op het eind van het boek ‘Het geheim van de zwarte piste’ staat een stukje wat ik bij alle boeken uit deze serie heel graag lees. Namelijk: het geheim van de schrijver! De schrijver laat in dat stukje weten wat hij heeft met dit onderwerp. In dit geval dus ‘Het geheim van Gerard van Gemert’. Wat heeft hij met skiën en zwarte pistes? Dit vind ik zo leuk om te lezen, omdat het je echt wat meer een inkijkje geeft in de persoon die het verhaal heeft verzonnen. Vaak lees is dit stukje zelfs als eerste.

Ik ben heel benieuwd welke geheimen er nog meer zullen verschijnen in deze serie na Het geheim van de zwarte piste. Kinderen kunnen ook zelf een idee aandragen. Als ze naar de speciale site gaan, kunnen ze daar hun verhaal idee aandragen. En wie weet wordt dat idee dan wel uitgekozen! Misschien moeten ze eens een verhaal maken over ‘Het geheim van de schrijver’…. Daar zou ik heel benieuwd naar zijn!

Specificaties Het geheim van de zwarte piste

Auteur: Gerard van Gemert | Illustraties: Ivan en Ilia & Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025882129 | november 2021 | 96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.