Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel – een kunstzinnig prentenboek

Kunst lastig voor jonge kinderen? Met het prentenboek ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’ komen kinderen op een speelse manier in aanraking met kunst, en is dit dus een hele fijne manier om samen hierover aan de praat te raken. En er is ook nog eens een Engelse vertaling van uitgebracht!

Vincent & Rembrandt op zoek naar de parel

Een jonge Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel

Vincent en Rembrandt zijn beste vriendjes. Dat is niet zo gek, want wat ze allebei het allerliefst doen is samen schilderen. De hele dag lang. En dat doen ze dus ook vaak. Klinkt dat saai? Dat is het niet, want er gebeurt altijd wel iets spannends. Zo wordt er vandaag een mysterie opgelost….
Vincent en Rembrandt leren Parel kennen, die een vriendinnetje wordt. Maar dan komt ze erachter dat haar parel weg is, een dief heeft deze gestolen! Samen gaan ze proberen erachter te komen wie de dief is.

Een nieuwe serie over jonge kunstschilders

Wat was het een verrassing toen deze envelop op de deurmat viel! Want in deze envelop zat niet alleen ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’, maar ook meteen een tweede deel: ‘Vincent & Rembrandt Pas op kapitein!’. De review over dat andere deel is binnenkort ook op StoerLeesVoer te vinden. Ik ben heel enthousiast over het idee van deze serie. Je maakt de spannende avonturen mee van Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn als ze nog jong zijn. En in de verhalen komen deze jonge kunstenaars steeds terug, als een speelse kennismaking voor jonge kinderen.

Achter in elk boek kun je een paar beroemde oud-Hollandse schilderijen vinden, niet alleen van Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn, maar bijvoorbeeld ook van Johannes Vermeer. En als je goed hebt opgelet, zie je dat deze elementen ook in het verhaal terug zijn gekomen. In dit boek kun je bijvoorbeeld de stier, het melkmeisje en het meisje met de parel terugvinden.

De boeken zijn van de hand van Louise Geesink. Ze zijn geschreven op een niveau dat heel goed te volgen is voor kleuters, met fijne korte zinnen en een eenvoudig plot. En de illustraties zijn gewoon ontzettend schattig! (Ik moet qua stijl meteen een beetje aan Woezel en Pip denken, net zo schattig….) Deze illustraties zijn gemaakt door Henrieke Goorhuis en van kleur voorzien door Willem van den Oever.

Informatie schilderijen

Ook een Engelse versie

Wat ook ontzettend leuk is, is dat er van het boek ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’ meteen een Engelse vertaling is uitgebracht. Dit boek heeft als titel ‘Vincent & Rembrandt junior – The missing pearl’. Het verhaal is exact hetzelfde, en de vertaling is inderdaad ook bijna letterlijk.

Ik ben echt heel blij met dit Engelse boekje. Komend schooljaar gaan wij met onze kleuterklassen over het thema ‘kunst’ werken, en wij geven ook al Engels vanaf groep 1. Bij veel thema’s bieden we dan dus ook Engelse woorden of een Engels verhaal aan. En dit is echt ideaal, omdat je dit verhaal eerst in het Nederlands kunt voorlezen, en daarna dus in het Engels! Maar ik vind het boekje ook echt een aanrader als je kennissen uit het buitenland hebt, die je een cadeautje wil geven dat een link heeft met Nederland.

Voorgaande jaren hebben wij een uitwisseling gehad met scholen uit verschillende landen, en bij elk bezoek gaven wij een boek dat een link heeft met Nederland. Daar is dit boek dus ook echt heel leuk voor! Nu is het dus (bijna) zomervakantie, maar volgend schooljaar ga ik ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’ dus zeker goed gebruiken!

Vincent & Rembrandt op zoek naar de parel
boek in het engels

Nog meer boeken over het thema kunst

Ga je ook aan de slag met het thema kunst in de klas, of wil je meer na het lezen van ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’? Kijk dan ook eens bij deze recensies:

Vincent & Rembrandt op zoek naar de parel

Specificaties ‘Vincent & Rembrandt junior op zoek naar de parel’

Auteur: Louise Geesink | Illustraties: Henrieke Goorhuis en Willem van den Oever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025777746 | 14 juni 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Specificaties ‘Vincent & Rembrandt junior – The missing pearl’

Auteur: Louise Geesink | Illustraties: Henrieke Goorhuis en Willem van den Oever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025777937 | 14 juni 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.