Het Grote Anti-Verveel Boek – Sarah Devos en Mamabaas, een lifesaver

Het Grote Anti-Verveel Boek, de titel is al geweldig toch? Eigenlijk is er niks mis met verveling omdat dan vaak creativiteit wordt geactiveerd. Ook leer je in tijden van verveling jezelf kennen. Aan de andere kant weten we dat als kinderen zich vervelen er vaak ongewenst gedrag gaat komen. Voor ons volwassenen ongewenst, voor kinderen eigenlijk ontdekking. Dus ik ga voor de middenweg, verveling mag absoluut maar als dit aan de orde is wil ik gericht wat aan kunnen aanbieden. Van simpel tot complexer. Dit boek is een lifesaver!

Specificaties Het Grote Anti-Verveel Boek

Het Grote Anti-Verveel Boek

In Het Grote Anti-Verveel Boek vind je 250 verrassende en uiteenlopende spelletjes en activiteiten voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Voor elk seizoen en ieder moment is wel een passend iets te vinden. Dus geen paniek als je entertainmentinspiratie even op is. Dit boek staat boordevol EHBV- ideeën. Oftewel Eerste Hulp Bij Verveling.

Als eerste begint het met een overzichtelijke inhoud. De activiteiten staan per seizoen ingedeeld. Vervolgens komt er een handig overzicht in Het Grote Anti-Verveel Boek waar je allemaal rekening mee kan houden voordat je begint. De ontwikkelingsfases van kinderen per leeftijd staan daarna duidelijk en leuk omschreven. Het is fijne achtergrond informatie wat je zeker kan helpen om de juiste activiteiten aan te bieden en om begrip te krijgen voor de belevings- en ontwikkelingswereld van het kind.

De activiteiten staan per pagina en soms zelfs 2 op 1 pagina, zo simpel kunnen ze zijn. Het is heel duidelijk omschreven, met een fijne illustratie en eventueel een benodigdheden lijstje. Dat is makkelijk afvinken. Je kan als volwassene zelf iets kiezen maar je kan zeker ook een kind laten speuren om iets leuks te kiezen. Voor oudere kinderen is dit helemaal leuk om te gaan speuren in Het Grote Anti-Verveel Boek. Tot slot is activiteit 250 er 1 die helemaal bij mij aansluit. Nieuwsgierig? De link naar dit boek staat bij specificaties onderaan deze pagina.

Wat vinden wij ervan?

Ik hou van deze Mama Baas serie boeken. Mijn Peuter Speelt is ook zo’n fijn boek. Je krijgt direct inspiratie en soms kunnen dingen echt zo simpel zijn. Ik ben niet bang voor verveling omdat het een functie en nut heeft. Maar het is wel fijn om erge uitspattingen in te perken. En daar is Het Grote Anti-Verveel Boek perfect voor. Het is zo onwijs duidelijk en overzichtelijk. Ook in mijn werk als pedagogisch medewerker is dit boek inmiddels onmisbaar geworden. Om zelf inspiratie en ideeën uit op te doen of om de kinderen mee te laten kijken en zelf iets te kiezen.

Het Grote Anti-Verveel Boek is een perfecte toevoeging voor je boekenkast maar is ook echt een leuk en origineel cadeau om te geven. Help die ouders die het soms even niet meer weten, of juist omdat het gewoon zo leuk is wat er in staat. Een absolute aanrader en favoriet hier.

Specificaties Het Grote Anti-Verveel Boek

Auteur: Sarah Devos & Mama Baas | Illustraties: Emma Thyssen | mei 2020 | 240 pagina’s | Uitgeverij: Lannoo | 9789401469784 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Specificaties Het Grote Anti-Verveel Boek
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.