Het grote AVI doeboek – deel 1, met puzzels, raadsels en zoekplaten

Door het coronavirus krijgen alle kinderen nu thuisonderwijs. Dit boek is een prima invulling voor als je jouw kind wat meer wil laten doen. Het grote AVI doeboek biedt urenlang vermaak voor kinderen met AVI M3 tot E3. Erg fijn voor tijdens de vakanties! Zoals de naderende meivakantie.

Vrolijke voorkant

AVI doeboek met puzzels woordraadels AVI M3 E3

Zodra je dit boek ziet, denk je al aan de zomer. Je ziet een plaatje van twee kinderen op het strand met een paar palmbomen. Het vakantiegevoel komt bij mij gelijk omhoog. Als kind was ik dol op doeboeken, maar die waren vaak pas vanaf een jaar of 8/9. Dit boek kan je al gebruiken voor kinderen die AVI M3 beheersen. Laat de zomer maar beginnen.

Doeboek met een hoofdletter D

panda masker uit het grote AVI doeboek

Zodra je het grote AVI Doeboek open doet zie je al de eerste activiteit die je echt moet doen. Helaas gaat de leuke voorkant eraan, maar je hebt dan wel een geweldig masker. En ook helemaal achteraan is een masker die je kan maken. In het boek zelf staan veel opdrachten. Zokun je een memory spel uitknippen en natuurlijk spelen. Kan je een plakkenbandrokje maken en zit er een dobbelspel in. Genoeg te doen!

Op een leuke manier oefenen met lezen

vivian den hollander in het grote avi doeboek

Maar naast het doen, is er ook een heleboel te lezen in het grote AVI doeboek. Er staan veel verhalen van bekende schrijvers in zoals Vivian den Hollander. Allemaal op het niveau van jouw kind, dus dat maakt het extra leuk om te lezen. Één van de schrijvers is Jacques Vriens. Hij schrijft onder andere boeken over meester Jaap. Genoeg leuke verhalen dus.

Puzzels, woordraadsel en nog veel meer in het AVI doeboek

grote avi doeboek raadsels en kleurplaat

Naast de verhalen zijn er ook veel andere vormen die het lezen bevorderen. Zo zijn er puzzels, woordraadsels, zoekplaten en verhaalopdrachten. Op de achterkant staat dan ook “Leren lezen was nog nooit zo leuk” en ik denk dat ze daar echt gelijk in hebben. Zelf vind ik de zoekplaat met daaronder de woorden erg leuk. Ik merk dat het mijn zoon stimuleert om te lezen. Hij vindt het erg lastig, maar op deze manier is het toch leuk!

Voor ieder wat wil

Hetgeen wat het grote AVI doeboek zo leuk maakt, is dat er veel verschillende dingen in staan. Houdt jouw kind niet zo van verhalen lezen, maar wel van puzzelen? Dan kan het al spelenderwijs oefenen met lezen door zo’n puzzel te maken. Voor iedereen is er wel iets te vinden dat leuk is. Sommige opdrachten zijn wel moeilijker dan andere, dus daar moet je wel rekening mee houden.

M3 of E3

Het boek is geschikt voor lezers met AVI M3 tot E3. Natuurlijk kunnen kinderen die hoger zitten dit boek ook doen, maar dan zijn ze sneller uit. Voor hen zijn er in deze serie boeken met hun niveau. Terug naar AVI M3 of E3. Voor mijn gevoel staat alles een beetje door elkaar. Dus zit jouw kind net in M3 dan is het handig om even mee te kijken. Je hebt namelijk niks aan een gefrustreerd kind. Misschien een tip voor de schrijvers om dit aan te duiden per verhaal/opdracht met een kleur of symbool. Zo kunnen de kinderen in één keer zien wat ze wel en niet hoeven te kunnen.

Is het AVI doeboek een aanrader?

Wij, mijn zoon en ik, vinden het grote AVI doeboek een erg leuk boek. Zeker voor op vakantie is dit een aanrader om mee te nemen. En voor nu is het zeker ook erg leuk doen voor als je kind niet genoeg heeft aan het schoolwerk. De verhalen zijn herkenbaar en leuk. De opdrachten zijn afwisselend en je kind is echt lekker bezig. Een aanrader dus!

Specificaties het grote AVI doeboek

Uitgever: Van Holkema & Warendorf | Auteur: verschillende schrijver. 9789000360505 | maart 2020 | 64 pagina’s | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.