Monster is bang in bed – wie is nu bang voor wie?

Sommige kinderen zijn bang om naar bed te gaan. Misschien ligt er wel een monster onder hun bed… In Monster is bang in bed zijn de rollen juist omgedraaid!

monster bang in bed

Monster kan niet slapen want Monster is bang in bed

Het is tijd om naar bed te gaan, maar het kleine monster is een beetje bang. Hij is bang voor de enge kinderen boven zijn bed. Zo kan hij toch niet slapen? Gelukkig is mama daar. En mama weet allerlei trucjes om Monster gerust te stellen. Zo roept ze met een boze stem dat alle kinderen boven het bed of onder de kast moeten wegwezen! Van die gruwelijke grom zullen vast alle kinderen bang zijn. Maar klein Monster is bang dat de kinderen toch terugkomen midden in de nacht. Daarom maakt mama een kinder-wegjaag-sproeistof. Maar zelfs dat stelt Monster niet gerust. Maar met een nachtlampje, een knuffelspin én een toverspreuk moet het dan toch echt wel lukken!  

monster is bang in bed

Bijzondere tekeningen

Wanneer je Monster is bang in bed in handen krijgt is het eerste wat opvalt de bijzondere tekeningen. Deze illustraties zijn echt in een eigen stijl gemaakt, die je niet zo snel in andere boeken terug ziet. Ook het kleurgebruik is opvallend. Het zijn echt een beetje kleuren die horen bij een avond, het begint ook qua kleurgebruik al een beetje donker te worden.
Het verhaal van Monster is bang in bed echt heel grappig, wij hebben er erg om moeten lachen!

Herkenbaar onderwerp voor jonge kinderen

Want het verhaal is heel verrassend, omdat de rollen helemaal omgedraaid zijn. Normaal gesproken zijn kinderen bang voor een monster onder hun bed, maar nu is het monster juist bang voor de kinderen boven zijn bed. En wie moet nu eigenlijk bang zijn voor wie? Als je op het eind van het boek het formaal van Monster ziet, besef je dat het kind eigenlijk helemaal niet bang hoeft te zijn van dit monstertje. Voor kinderen is dit een herkenbaar onderwerp, en haalt het wellicht ook wel wat van die spanning af. Want voor kinderen die het bang zijn in bed, is dit misschien wel een leuke invalshoek om te beseffen dat ze wellicht helemaal niet bang hoeven te zijn….

monster is bang in bed

Specificaties Monster is bang in bed

Auteur: Tina van de Leur | Illustraties: Iris van Hassel | Uitgever: De Vier Windstreken │ 9789051168310│februari 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

monster is bang in bed
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.