Het Kleine Slechte Boek 2, een nog gevaarlijker vervolg

Ik heb het weer gedaan.. Nee, beter gezegd ‘Het Kleine Slechte Boek 2’ heeft het mij WEER laten doen. Ik voel me zo schuldig maar ik moest wel. Ik kon echt niet anders. Net zoals bij het eerste deel, heb ik nu weer mijn mooie boek moeten ontsieren. Oké.. ik geef het maar toe: ik heb gewoon middenin het boek een ezelsoor gevouwen! Sorry! Ik moest wel. Dat is wat dit boek met je doet.

het kleine slechte boek 2

Het Kleine Slechte Boek 2

Hé, jij daar! Psssst! Er is iets ongelooflijks gebeurd: ik heb het grootste geheim ontdekt dat er bestaat. Echt waar! Zal ik het verklappen? Ja, weet je het zeker? Want geloof me: het is bloedstollend eng. Vind je het te spannend? Leg me dan maar gauw weg. Ik ben niet geschikt voor bange schijterds! Maar jij ziet er best dapper uit… Het Kleine Slechte Boek 2, een interactief vervolg!

DURF jij
mij te lezen?

Nu nog gevaarlijker

Wat vond ik het eerste deel een feestje om te lezen. Dit boek is interactief en spannend! Het “praat” tegen je, en laat je dingen doen. Zoals al tot twee keer toe een ezelsoor vouwen in de pagina’s (au)! Het Kleine Slechte Boek 2 is het vervolg. De looks zijn gelijk en ik ben benieuwd waar we dit keer mee naar toe worden genomen. Het is heel uitnodigend en ik heb onwijs veel zin om te starten. Voorpret is ook erg belangrijk met lezen!

Dit boek is zoals gezegd een interactief boek. Je hopt van pagina naar pagina, van voor naar achter en van achter naar voor. Soms met duidelijke instructies, soms moet je ze zoeken. Er zitten opdrachten bij en spannende verhaaltjes. Het Kleine Slechte Boek 2 is dikker dan zijn voorganger en dat is altijd goed. Doordat je zo hopt leest het heel snel. Ik kan me voorstellen dat dit voor lastige lezers erg motiverend werkt met lezen.

Rozaliefje

In Het Kleine Slechte Boek 2 is daar opeens Rozaliefje die meeleest. Een braaf meisje wat van roze houdt, unicorns en hartjes. Een leuke toevoeging in dit tweede deel. Dat maakt het voor zoete meisjes misschien ook aantrekkelijk. Ik vind het contrast vooral erg leuk qua opmaak en verhaal. En het voegt iets leuks toe aan het einde. Waar ik uiteraard niks over ga zeggen.

In deel 1 vond ik de spannende verhalen erg leuk en ook echt spannend. Nu heb ik dat iets minder en is er 1 groter overkoepelend verhaal. Maar dat is een kwestie van smaak. Het leukste blijft voor mij het slechte boek, het karakter hiervan. De ziel en het boek zelf. Ik hoop dat we in deel 3 meer gaan lezen over hem.

Hoppen

Ik ga verder niet teveel vertellen over het verhaal. Je hoeft eigenlijk niks te weten. Je kan het boek prima los lezen van het eerste deel. Wel voegt het zeker wat toe aan het verhaal om beide te lezen. De puzzels zijn soms best uitdagend om de volgende pagina te vinden. Zo krijg je opeens een hint over een verstopt pagina nummer met speciale inkt op de kaft. Onthoudt dit en gebruik het pas later als die vervelende volwassenen opeens komen inbreken. En uiteraard bestaat er geen speciale inkt die reageert op het bloed. Ik weet zeker dat jonge lezers wel slimmer zijn dan dat geloven, maar ik had enige twijfel voor een seconde of dit nou echt de bedoeling was om verder te gaan.

Hop lekker door Het Kleine Slechte Boek 2, zoek je weg en laat je aangenaam bang maken door dit boek. Ik denk dat het niet te eng is maar juist een aangename hoeveelheid humor bevat zodat het voor een ruim publiek leesbaar is. En het is zeker voor volwassenen ook een erg leuke leeservaring. Ik geloof dat ik in de duistere wandelgangen had gehoord dat er ook een deel 3 is… ik hoop dat deze ook vertaald gaat worden en lees graag meer van deze boeken! Het is een feestje visueel, uitdagend qua puzzels en het verhaal is gewoon tof.

Specificaties Het Kleine Slechte Boek 2

Auteur: Magnus Myst | Illustraties: Thomas Hussung | Vertaald door Merel Leene | 160 pagina’s | 9789493189256 | Leeftijd 7 – 10 jaar | Mei 2021 | Deel 2 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.