Ik kleur van jou, een mooie dichtbundel voor jong en oud

Toen ik de titel van deze mooie dichtbundel las was ik opslag verliefd. Zo mooi… Ik kleur van jou. En ook mijn dochter was meteen gek op dit boek. Met haar fascinerende teksten en zoete illustraties heeft Milja Praagman een prachtig boek weten neer te zetten. Een echte aanwinst voor jong en oud.

Ik kleur van jou

Ik kleur van jou

Wondermooie beelden en bijzondere gedichten van Milja Praagman. Voor kinderen en volwassenen.

Gedichten vol verwondering en sprankelende illustraties die een poëtische kijk op gevoelens en gebeurtenissen geven. Over drijven met je oren onder water, over een boot op weg naar later, over verliefd worden, over een dag vol geluk en nog vele andere teksten. Ik kleur van jou is geschikt voor alle leeftijden.

Ik kleur van jou

Eens iets anders

Wij zijn hier in huis groot fan van mooie prentenboeken en spannende voorleesverhalen. Maar ik wilde wel een keer wat anders voorlezen aan mijn dochter. En dat beviel ons heel erg goed. Deze mooie dichtbundel is geschikt voor alle leeftijden. Hoewel dit niet betekend dat de gedichten kinderlijk geschreven zijn. Ik had bij sommige gedichten wel mijn vraagtekens hoe goed mijn zesjarige ze begreep. Echter leek haar dit niet te storen en kon ze geen genoeg krijgen van de gedichten. Ik kleur van jou is een aanrader voor iedereen die toe is aan keer wat anders. En natuurlijk voor gedichten liefhebbers!

jarig

Zoete illustraties

Ik ben helemaal weg van de zachte, veelal pastelkleurige illustraties in Ik kleur van jou. Ze vullen de gedichten prachtig aan en geven het geheel een dromerig gevoel. Daarnaast maken ze zware onderwerpen een beetje lichter. Ook mijn dochter vindt de illustraties prachtig. Vooral de vele jonge dieren worden onder een luid ‘ahhh, wat lief,’ bewonderd.

Ik kleur van jou

Wat maakt Ik kleur van jou zo mooi?

Voor kinderen is Ik kleur van jou een laagdrempelige kennismaking met gedichten. Ze spreken tot de verbeelding en zijn prachtig om het gesprek mee aan te gaan. Wat denk jij dat er bedoeld wordt in dit verhaal? Kinderen nemen verhalen nog heel letterlijk en juist door vragen te stellen krijg je een mooi kijkje in hun hoofd. En dit zal de gedichten nog mooier maken.

Onze favorieten

Onze favorieten gedichten uit Ik kleur van jou zijn niet hetzelfde. Mijn dochter vindt Slaap het leukste gedicht. En dan vooral de laatste zin “Soep van de dag” vindt ze hilarisch. Ik kan eigenlijk niet kiezen. Er staan zoveel mooie gedichten in en de thema’s zijn divers. Zo gaat het gedicht Stil over letterlijk even stilstaan. En het gedicht Hemelen gaat over de dood. De woorden in de verschillende gedichten zijn zo mooi poëtisch dat ik bij enkele gedichten alleen maar kan denken ‘mooi’. Zonder dat ik nou precies weet waar het over gaat. Maar als ik dan toch echt een gedicht moet opnoemen dan zeg ik Een.

Een

Nooit geweten
dat ik half was.
De helft van een.
Twee armen, een lijf.
Ik leek compleet.
Tot jij verscheen.

Uit ik kleur van jou

Dit vind ik zo mooi. Het maakt me stil… Om vervolgens nog heel lang over na te denken en te koesteren.

slaap

Specificaties Ik kleur van jou

Auteur/illustrator: Milja Praagman | Omslagontwerp: Nanja Toebak | Uitgever: Leopold | 5 april 2023 | 48 pagina’s | 9789025885076 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.