Zeven regels voor hartenbrekers, een heerlijke zomerse feelgood

Zeven regels voor hartenbrekers was voor mij een uitstapje van mijn gebruikelijke genre. En daar heb ik zeker geen spijt van, want wat een heerlijk boek is dit. Sterker nog dit vraagt om meer in dit genre…

Zeven regels voor hartenbrekers

Flaptekst Zeven regels voor hartenbrekers

Dat hun Podcast over casual daten voor vrouwen een succes is merken Margo en beste vriendin Jo zeker. Het levert hen een heleboel leuke feestjes en interessante samenwerkingen op. Zo ook met een bedrijf dat o.a. betoverende bruiloften organiseert op Catalina Island, voor de kust van Californië.

Tot grote verbazing van Margo besluit Jo deze samenwerking aan te gaan en zelf in het huwelijksbootje te stappen. Dit staat lijnrecht tegenover het hele idee van de podcast wat zorgt voor veel commentaar op internet. Wanhopig bedenkt Margo een plan om hun luisteraars tevreden te stellen, namelijk een sociaal experiment. Ze gaat expres al hun zeven regels breken. Alleen maar om te bewijzen dat het goed is om je er wél aan te houden. Nu moet ze alleen nog iemand vinden om ze mee te breken. Lees het in Zeven regels voor hartenbrekers.

Kristyn J. Miller

Liefde kent geen regels

Het idee van dit boek sprak mij meteen al aan. Expres je eigen regels breken, dat klinkt als een tof experiment. En zoals verwacht loopt dit natuurlijk helemaal niet zoals Margo in gedachten heeft. En juist dit maakt Zeven regels voor hartenbrekers zo’n leuk boek. De onhandige Margo doet haar best om zichzelf te vinden in de chaos die er ontstaat. Ondanks haar misschien niet altijd even slimme acties is het makkelijk om sympathie voor haar op te brengen. En leef ik enorm met haar mee als alles mis lijkt te gaan… Misschien was het toch niet zo’n goed idee om de regels te breken. Maar laten we eerlijk zijn… liefde kent geen regels toch?

Leven van een influencer

Zeven regels voor hartenbrekers is een podcast waar het verhaal zich rondom afspeelt. En dat is meteen waarom ik dit verhaal zo uniek en eigentijds vind. Je leest over Margo haar leven als influencer en welke positieve en negatieve gevolgen dit heeft.

Ik weet niet hoe dit bij jullie is, maar ik zie toch vooral de glamour kant van deze levensstijl. Leuke uitstapjes, het bezoeken van feesten en het gebruiken van hippe artikelen. Bij de keerzijde van een publiek leven had ik minder goed nagedacht. Of in dit geval de gevolgen van het uitdragen van bepaalde leefregels. Ik vond dat echt een boeiende toevoeging aan het verhaal.

Zeven regels voor hartenbrekers

Thema’s in Zeven regels voor hartenbrekers

Het verhaal draait om twee vriendinnen die door hun populaire podcast zijn uitgegroeid tot bekende influencers. Hierdoor zijn de hedendaagse thema’s als social media gebruik en het leven van een influencer prominent aanwezig. Maar het zou geen romcom zijn als liefde en vriendschap niet net zo’n grote rol zouden hebben. Andere thema’s in Zeven regels voor hartenbrekers zijn huwelijk, vakantie en eerlijkheid.

Auteur Kristyn J. Miller

Auteur Kristyn J. Miller komt oorspronkelijk uit Zuid-Californië, net zoals Margo. Inmiddels is zij verhuisd naar de andere kant van de VS. Met haar heerlijke debuut Zeven regels voor hartenbrekers heeft zij mijn liefde voor feelgood weer doen oplaaien. Deze eigentijdse romcom doet mij met veel plezier uitkijken naar een mogelijk tweede boek.

Wat vind ik van De zeven regels van hartenbrekers?

Zoals ik al beschreef vind ik Zeven regels voor hartenbrekers echt een heerlijk boek. Ik heb van elke pagina genoten. Het verhaal is origineel, interessant en leest makkelijk weg. De iets wat chaotische Margo is makkelijk om mee te identificeren waardoor ik eenvoudig met haar meeleef. Zelfs als ze door haar eigen fouten alles in de soep laat lopen. Hierna toont ze namelijk enorm veel karakter door alles toe te geven. En probeert zij te redden wat er te redden valt. Ik hou van de eigenheid van Margo en dat ze haar eigen weg volgt ongeacht wat anderen er van vinden. En stiekem zou ik best willen dat ik mijn haar ook groen durfde te verven!

Regels breken

Toch heb ik wel een heel klein puntje van kritiek. Aangezien het boek gaat over het breken van regels miste ik een beetje de echt actieve bijdrage hieraan. De regels werden zeker gebroken, maar dat was meer door het verloop van gebeurtenissen dan dat dit expres werd opgezocht. Dit maakte het verhaal echt niet minder goed, maar het viel mij wel op.

Ook goed om te weten is dat er in dit boek wel een aantal spicy scènes voorkomen.

Social Media

Ben je opzoek naar andere zomerse boeken? Bekijk dan ook eens deze reviews van (feelgood) romans en thrillers.

(Feelgood) romans:

Thrillers:

Specificaties De zeven regels voor hartenbrekers

Auteur: Kristyn J. Miller | Vertaling: Kirsten Groen | Omslagontwerp: Villa Grafica | Uitgever: April Books | 2 juni 2023 | 384 pagina’s | 9789493297425 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.