Ik kan al veterstrikken, oefenboek voor aanleren van een vaardigheid

Er was eens een konijntje in een holletje en zijn oor is een lusje. En dat rondom over en onderdoor. Het konijn gaat terug in zijn holletje, en… Nee dat klopt voor geen meter. Ik ben zo slecht om het veterstrik rijmpje te onthouden. Terwijl het visuele van een konijn oor wel heel behulpzaam kan zijn en beeldend is. Gelukkig is daar dit boek; Ik kan al veterstrikken. Je hoeft niks meer te onthouden want dit boekje helpt je erbij.

hoofd Ik kan al veterstrikken

Ik kan al veterstrikken

Soms leren kinderen dit al op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of op school. Er kan dan een mooie veterdiploma als beloning klaarliggen. Bepaalde kinderen leren deze vaardigheid heel snel en anderen hebben er meer moeite mee. Mijn dochter heeft de pech dat het niet op de opvang werd gedaan en op school ook niet. Op haar eerste basisschool droegen ze slofjes in de klas dus er werd vaak van schoenen gewisseld. Om haar te helpen gaven we meestal makkelijke schoenen aan.

Daarnaast heeft ze ook motorische angst wat zich uit in motorische onzekerheid. Onzeker over haar fijn en grove motorische handelen. Dit zorgt ervoor dat ze langer nodig heeft om vaardigheden te leren; daar hoort veterstrikken bij. Alles bij elkaar is ze inmiddels 6 jaar en hoe graag ze ook wilt, het lukt haar gewoon nog niet.

ik kan al veterstrikken konijntje doet het voor. oefenboek met echte veters en uitneembare schoen.

Het boek

Ik was dan ook erg blij dat we dit boek ´Ik kan al veterstrikken´ mochten gaan reviewen. Ook voor mij even extra hulp als mama zijnde. Voor mijn dochter is het een speels boek en zorgt het voor plezier tijdens het aanleren van deze vaardigheid. En dat is heel belangrijk.

Een lief konijntje neemt je stap voor stap mee in ´Ik kan al veterstrikken´ bij elke handeling. Dit doet ze in tekst en beeld. De veters zijn handig elk anders gekleurd. Zo maak je nog makkelijker de stappen en plaatjes na. Er zitten kleine grapjes in wat het ongedwongen en speels maakt. In het begin doen we het vooral samen. Ik laat haar de stappen zien en leer haar de plaatjes goed begrijpen en nadoen.

konijntje leert strikken

Motivatie tot leren

Het schoentje zit stevig in het boek ´Ik kan al veterstrikken´ maar kan ook eruit gehaald worden. Trek dan niet aan de veters! (domme mama hier die dit deed) maar ga gewoon netjes naar de laatste pagina en haal het eruit zoals dit bedoeld is. Al heeft mijn dochter wel de voorkeur om het schoentje in het boek te laten omdat dit makkelijker strikt.

Ik kan al veterstrikken kunnen we nog niet zeggen maar ik merk grote verbetering! Het plezier is er en de wil ook. Dankzij dit boek kan ze nu de eerste stappen al goed en blijft ze het proberen. Als ze uit school komt pakt ze het erbij en inmiddels worden haar gympen met veters ook erbij gepakt. Dit boek motiveert op de juiste manier deze vaardigheid en dat is precies wat de bedoeling is! Wij zijn er heel blij mee.

Specificaties Ik kan al veterstrikken

Auteur: Studio ImageBooks | Illustraties: Sylvia Takken | Uitgever: Image Books | 9789463334860 |januari 2019 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ik kan al veterstrikken konijntje doet het voor. oefenboek met echte veters en uitneembare schoen.
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.