Iedereen – een Fins prentenboek met een mooie boodschap

Jokainen is de mooie oorspronkelijke titel van dit boek van de Finse Liisa Kallio. Een boek over iedereen. Hoe verschillend we zijn, maar ook hoeveel overeenkomsten we hebben. Want we zijn allemaal wel eens boos, bang of blij. Een mooie boodschap voor jonge kinderen, in dit fijne boekje met kleurrijke illustraties. De vertaling is van het bekende schrijversduo Hans & Monique Hagen. Een mooi cadeauboek!

Iedereen is anders. Van iedereen is er maar één!

Iedereen

Iedereen is uniek

Lezen en leren over diversiteit is enorm belangrijk met jonge kinderen. Dat ze weten dat iedereen verschillend is, er anders uitziet of van andere dingen houdt. Doordat we allemaal uniek zijn, is niemand beter dan de ander. Daarom spreekt dit boek van de Finse auteur Liisa Kallio direct aan. Op de voorzijde van het boek zien we een kleurrijke verzameling van allerlei verschillende mensen. Groot, klein, oud en jong, lichtbruin en donkerbruin. En alles ertussen in.

We lezen over hoe we kunnen verschillen in interesses. Schommelen of tekenen, popster of voetballer zijn. Alles kan en mag. Maar toch hebben we ook veel gemeen. We zijn allemaal wel eens boos, bang of eenzaam. Vriendschap is voor iedereen belangrijk. En de zon schijnt voor ons allemaal!

Van iedereen is er maar één, maar we delen duizend dingen. 

Een kleurrijk boek met een belangrijke boodschap

Dit boek over Iedereen is een lief, fris en kleurrijk boek. Over de wereld en alle mensen. Het is een dun boekje met dikke bladzijden, waar je dus best snel doorheen bladert. Maar eigenlijk is het vooral leuk en leerzaam om wat langer te kijken naar de bladzijden. Dat kan al met jonge kinderen vanaf twee jaar, want de tekenstijl zal hen zeker aanspreken en er is genoeg te zien. En als ze wat ouder zijn, is het leuk om eens in gesprek te gaan over hoe kinderen dit onderwerp zien. Waarin verschillen we en waarin zijn we gelijk als mensen? Echt een boek dus met een mooie betekenis en boodschap.

De Finse Liisa Kallio is schrijfster en illustratrice. Zij heeft al meerdere boeken gemaakt, maar dit is de eerste die in Nederland wordt uitgegeven. Met een vertaling van het bekende schrijversduo Hans en Monique Hagen. Ook zij hebben mooie en liefdevolle boeken gemaakt, zoals Daar ben je en Jij bent de liefste. Dit boek over Iedereen past zeker in dit rijtje thuis!

  • Leuk om cadeau te geven
  • Betekenisvol en toegankelijk
  • Voor kinderen van 2 – 7 jaar

Specificaties Iedereen

Tekst en illustraties: Liisa Kallio | Vertaling: Hans & Monique Hagen | Vormgeving: Marry van Baar, naar ontwerp van Etana Editions | Uitgeverij Querido | 9789045128818 | mei 2023 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.