Ik rijd en ik neem mee – een woordenschatboek

Als kleuterjuf ben ik gek op boeken die de woordenschat stimuleren. Bij elk thema probeer ik leuke boeken te zoeken waar de kinderen veel nieuwe woorden van kunnen leren. In ‘Ik rijd en ik neem mee’ staat het thema voertuigen centraal.  

ik rijd en ik neem mee

Een kijkje in voertuigen met ‘Ik rijd en ik neem mee’

In ‘Ik rijd en ik neem mee’ staan verschillende voertuigen centraal. En niet alleen dat voertuig, maar ook alle voorwerpen die bij dat voertuig horen. Zo zie je bijvoorbeeld een jeep, een brandweerwagen, een camper, een tourbus en een bestelwagen. En nog veel meer voertuigen!
Het is leuk dat bij elk voertuig ook wat weetjes staan. En dat zijn ook echt feitjes die heel interessant zijn! Zo heb ik geleerd dat er in de Verenigde Staten meer dan een miljoen mensen in een camper wonen. En dat er zelfs campers bestaan met een ingebouwde garage voor een andere auto!
Ook vind ik het grappig dat er niet de standaard voertuigen worden besproken (zoals alleen brandweerwagen en politiewagen), maar ook echt iets anders, zoals een foodtruck of bestelwagen.  

Een mooi boek om woordenschat te stimuleren

In dit boek staan heel veel voorwerpen. Dat maakt ‘Ik rijd en ik neem mee’ een fijn boek om met kinderen te oefenen rond woordenschat. Veel boeken die zich richten op woordenschat zitten vaak wel op een basisniveau qua beheersing van woordenschat. Dit boek is juist ook heel interessant voor de kinderen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Hier zitten echt wel veel woorden in die niet ‘standaard’ zijn, en waar dus voor iedereen nog wat van te leren is! Zelfs voor volwassenen…

zwemvest

Opvallende vormgeving

De vormgeving van ‘Ik rijd en ik neem mee’ valt meteen enorm op. Elk voertuig staat centraal op een dubbele pagina. Het voertuig zelf neemt ongeveer een halve pagina in beslag, en op de overige anderhalve pagina zie je allemaal voorwerpen die met dat voertuig te maken hebben. En deze voorwerpen zijn enorm veelzijdig, van sommige voorwerpen had ik nog nooit gehoord, omdat ik niet zoveel kennis heb over dat specifieke voertuig. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat een boswachter een omwoeler, kliefstok en wel 4 verschillende soorten zagen in zijn auto heeft…
Bij dit boek zit als extraatje ook een poster. Op dit poster staan alle voertuigen die in het boek ‘Ik rijd en ik neem mee’ staan. Dat is leuk als je in de klas met het thema voertuigen bezig bent!

Specificaties Ik rijd en ik neem mee

Auteur: Mellon | Uitgever: Lannoo│ 9789401471398│maart 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

auto
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.