Instappen maar! – Vivian den Hollander, op reis met Jimmy en Lisa

Schrijfster Vivian den Hollander en illustrator Dagmar Stam hebben weer een leuk nieuw avontuur geschreven over Lisa en Jimmy. In dit leuke, vrolijke verhaal Instappen maar! gaan Jimmy en Lisa namelijk op reis. reis je mee?

Instappen maar! Ga je mee?

instappen maar

Op reis gaan is altijd spannend, zeker voor kleuters als ze op schoolreis gaan. Jimmy vertelt tegen de hele klas dat hij naar Schiphol was geweest om zijn opa en oma weg te brengen. De juf vond dat wel een heel leuk idee. Ze gaan met de hele klas op reis! Dat is spannend zeg, Instappen maar! Ze moeten alleen nog wel een weekje wachten.

Paspoorten maken

Maar eerst moet er nog geknutseld worden. De kleuters maken paspoorten, gaan knutselen, kamperen en bouwen zelf een trein na met stoelen. Dat is tevens gelijk een leuke activiteit om echt te doen met de klas natuurlijk tijdens het thema op reis gaan van de kinderboekenweek! Instappen maar!

In de huishoek zijn allemaal spullen die je nodig hebt op vakantie, en nog meer verkleedkleren om conducteur te spelen. De kinderen gaan helemaal op in hun spel, wat fijnom te zien. De trein staat klaar, instappen maar! Ze spreken zelfs een andere taal, dat is gek en leuk tegelijk.

Schoolbus

En dan is daar een grote gele schoolbus. Een echte ouderwetse schoolbus. Instappen maar! Waar zullen ze naar toe gaan? Zouden ze het wel leuk vinden? Is er ook een boot? Met enthousiasme en spanning vertrekken de kinderen. Toet toet daar gaan we! Op avontuur, we zijn er klaar voor.

Een prachtig hartverwarmend prentenboek is Instappen maar! voor kinderen van 4 – 7 jaar. Lees en speel mee met plezier.

Specificaties Instappen maar!

instappen maar!

Auteur: Vivian den Hollander | Illustrator: Dagmar Stam | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000368167 | augustus 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.