Game on, een jeugdhtriller van Cis Meijer

Hoe ver ga jij voor je vrienden? No fear, no limits, no excuses in Game on. Een spannende jeugdthriller van Cis Meijer. Al een tijdje kijk ik uit naar dit boek. Ik volg Cis op social media en haar enthousiasme en liefde voor haar boeken én lezers is zo aanstekelijk. Echt geweldig hoe ze misschien wel de moeilijkste leesdoelgroep weet te bereiken. En ik snap wel waarom haar boeken verslonden worden. Het is bovenal ontzettend spannend maar ook recht in de kern van de doelgroep! Ze zijn zelfs een onderdeel van het verhaal.

hoofd Game on

Game on

Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on! Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

Hoe ver ga jij voor je vrienden?
No fear. No limits. No excuses…

Vol liefde

Zoals ik al in mijn introductie aangaf, Cis zit zo vol liefde voor haar doelgroep. Dat spat echt uit alles! Op social media is ze actief en toegankelijk. Met veel plezier volg ik al haar schoolbezoeken en ik zie dat deze weer met plezier ontvangen worden. Ze gaat echt in gesprek met haar lezers. Daarbij is er in elk boek ruimte voor een stukje vanuit een lezer. Zo is er ook in Game on weer een wedstrijd voor de openingszin van Cis haar nieuwe jeugdthriller. Uiteraard kan je deze niet alleen per post inzenden maar ook gewoon per mail of appen :).

Op bladzijde 26 en 141 zien we ook een idee van een leerling wat verwerkt is in dit verhaal. Overal staan netjes de credits. Naast een spannend verhaal weet Cis echt haar doelgroep te bereiken en betrekken bij haar boeken, en dat vind ik geweldig. De betrokkenheid is zo groot hierdoor, Cis is de kapitein van het verhaal maar op haar boot is ruimte voor meerdere matrozen en samen zorgen ze voor een aangenaam ritje.

Game on heeft ook een vormgeving om door een ringetje te halen. Prachtig die mint blauwe inkt in de vormgeving en in druk. De opmaak en leesspiegel zijn toegankelijk en het leest heel snel. Het toffe Politie niet betreden elastiek maakt het geheel perfect passend af.

Muziek uit het boek: Elton John, Dua Lipa – Cold Heart

Thema’s

Game on is niet alleen maar spannend. Het is een verhaal wat doordrenkt wordt met mysterie en spanning. Maar er speelt meer. Cis weet hedendaagse thema’s en problemen haarfijn in haar spannende web van gebeurtenissen te verweven. Wederom weer een keuze waardoor ze haar doelgroep zo haarfijn in haar boeken weet te trekken. De basis gaat over een vriendengroep van 5 diverse types. Je leest voornamelijk vanuit Noor haar pov. Zo nu en dan ook vanuit het oogpunt van Sky en heel soms op de mooi gekleurde pagina’s lees je mee met de mysterieuze gamemaster. Wie is dat en wat is hij of zij van plan?

Belangrijke hedendaagse thema’s zitten dus ook in Game on. Denk aan: ouders die scheiden, liefde, eetproblemen, fomo, fitgirls, afvallen, Cis MeijerTiktologie – een boek over de kunst van het maken van TikToks, body image, onzekerheid, familie, vriendschap, armoede, verlies, pesten, onmacht, overlijden, rouw, geweld slachtoffer en prestatiedruk. Op een hele natuurlijke manier komen belangrijke hedendaagse thema’s in het verhaal voorbij. En dat vind ik zo fijn, door belangrijke topics bespreekbaar te maken, vervalt het taboe een beetje. En zo kunnen de lezers ook zien dat ze niet alleen zijn en dat iedereen wel met iets worstelt. Ieder huisje heeft een kruisje…

Muziek uit het boek: Lizzo – Good As Hell 

Klaar voor meer

Toch kwam het einde van Game on te snel voor mij. Ik was nog niet klaar voor de ontknoping en wilde meer spel zien! Maar ik snap wel dat het boek dik genoeg al was voor de doelgroep. En het is ook geen klacht, het boek smaakte alleen naar meer van Cis. Het verhaal, inclusief het einde loopt lekker en ook de ontknoping stelt niet teleur. Het is volgens mij zelfs één van de weinige boeken die niet… nee wacht, ik geef geen spoilers. Ga het zelf maar lezen!

En ook voor al die enthousiaste lezers van StoerLeesVoer die mij altijd benaderen na een recensie van Cis Meijer. Ik help graag mee, maar deze boeken zijn het echt waard om zelf te lezen voor school :).

Muziek uit het boek: Snelle & Maan – Blijven Slapen

Specificaties Game on

Auteur: Cis Meijer | Uitgever: De Fontein | September 2022 | 9789026161834 | 240 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.