Juf verdient een standbeeld (en de meester ook)

Het afgelopen jaar heb ik veel geluiden gehoord van ouders die veel meer waardering hebben gekregen voor het beroep van meester of juf. Juf verdient een standbeeld! Nou ja, een standbeeld is misschien wat overdreven, maar een complimentje op zijn tijd is zeker welkom. Het boek ‘Juf verdient een standbeeld’ zet alle leerkrachten in het zonnetje.  

kaft

Juf verdient een standbeeld

En daar komt uit het niets,
slalommend op de fiets,
onze juf de schoolpoort binnen.
Een hoofd vol weetjes, cijfers, zinnen,
boekentas stampvol
en ook een trommel en een wereldbol.

Zo komt juf Haas op de eerste bladzijde het boek binnen fietsen. Ze zit klaar om haar leerlingen te ontvangen, konijntjes, eekhoorns, een egel, kikkers, muizen en zelfs een das. Iedereen is welkom in haar klas!
In het boek ‘Juf verdient een standbeeld’, wordt je meegenomen in alles wat deze juf haar kinderen leert. Niet alleen kennis, maar vooral ook heel veel dingen die te maken hebben met de sociaal emotionele vorming.  

Een dankjewelboek voor geweldige meesters en juffen

De leerlingen uit de klas van juf Haas zijn zo blij met haar, dat ze besluiten een standbeeld voor haar te maken. Ze gaan stiekem aan de slag om deze verrassing te realiseren. Als je heel goed kijkt, zie je wat de kinderen aan het doen zijn. Maar dit had ik de eerste keer dat ik dit boek las, nog helemaal niet door! Pas de tweede keer dat ik het boek bekeek, had ik door hoe het standbeeld voor de juf gemaakt werd.
Dit boek ‘Juf verdient een standbeeld’, is perfect als een bedankje voor de meester of juf. Want overal waar het woord ‘juf’ staat, mag je natuurlijk ook het woord ‘meester’ lezen!
Hoe geweldig is het om als leerkracht op het einde van het schooljaar dit boek te mogen ontvangen!  

Prachtige tekeningen

De tekeningen in dit boek ‘Juf verdient een standbeeld’, zijn werkelijk prachtig. Deze illustraties zijn van de hand van Charlotte Severeijns. Je wordt echt mee het bos in genomen, en de tekeningen zijn ook heel gevoelig.  
Ook de tekst is heel erg mooi. Wat te denken bijvoorbeeld van deze zinnen:

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,’
juf houdt een spiegel bij de hand.
‘Kijk naar jezelf en duik in je hoofd.
Leer wie je bent, wat je wil en gelooft.’

En dat is wat leerkrachten doen: niet alleen kennis bij kinderen aanleren, maar ook veel bezig zijn met zelfkennis. En dat weet het boek ‘Juf verdient een standbeeld’ heel goed te brengen.

Specificaties Juf verdient een standbeeld

Auteur: Laïla Koubaa & Bart Koubaa | Illustraties: Charlotte Severeijns | Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462915534│maart 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.