Wooow! Stink jij zo? – over de stinkerds van de jungle

Dit jaar gaan wij in de klas aan de slag met het thema ‘dieren in de jungle’. Wooow, stink jij zo? past perfect in dit thema, want het gaat over stinkende jungledieren. Volg je neus en lees mee!

wooow stink jij zo?

Wooow! Stink jij zo? Wat een stank!

Wooow, wat stinkt het hier! Dat is wat Miko de Maki denkt als hij hoog in de boom net een dutje wil doen. Van die vreselijk vieze geur kan hij gewoon niet slapen!
Maar dan ziet hij een miljoenpoot lopen. Zou hij die vieze geur verspreiden? De miljoenpoot stinkt wel, maar het is duidelijk een andere stank dan de stank die Miko de Maki ruikt.
Daarna ziet hij een stinkvogel op haar nest. Ook aan haar vraagt hij: ‘Wooow, stink jij zo?’ Maar ook de stinkvogel is niet verantwoordelijk voor de vieze geur.
Zo gaat Miko de Maki door het hele oerwoud. En elke keer stelt hij de vraag ‘Wooow! Stink jij zo?’

wooow stink jij zo?

Een boek over stinkende dieren in het oerwoud

In ‘Wooow, stink jij zo?’ ga je op reis door het oerwoud. Je komt de grootste stinkerds van de jungle tegen. Zo treft Miko de Maki een hoatzin (oftewel stinkvogel), een miljoenpoot, een stinkdier, een luiaard, een stinkkever en een boommiereneter.
En hij treft zelfs een bloem, die stinkt naar rottend vlees. Maar waar komt nu eigenlijk die stank vandaan? Het antwoord daarop is heel verrassend! En dat ga ik zeker nog niet verklappen, zodat je als je zelf het boek gaat lezen je deze verrassing nog even voor jezelf hebt…..

Combinatie tussen prentenboek en informatief boek

Wooow, stink jij zo? is een combinatie tussen en prentenboek en een informatief boek. Het boek is een leuk en grappig verhaal. Het verhaal bevat veel herhaling. Dat leest prettig voor. De zin ‘Wooow, stink jij zo?’ komt keer op keer terug in het boek, en aan het einde van het boek doet je kind vast lekker mee met deze zin, omdat hij of zij al kan voorspellen dat dit gaat komen.

Maar het prentenboek is daarnaast ook heel leerzaam. Je leert over de stinkende dieren van de jungle. En achterin het boek staan achterin de weetje over deze stinkerds. Hier leer je waarom deze dieren eigenlijk zo stinken! Wist jij bijvoorbeeld dat een luiaard vaak helemaal bedenkt is met algen, die enorm stinken en een woonplek zijn voor vele insecten?
Dit boek gaat binnenkort zeker mee naar de klas. Want als wij aan de slag gaan over de dieren in de jungle, dan krijgt dit boek over stinkerds zeker een rol binnen het thema!

Lesmateriaal vanuit de schrijfster!

Clare Helen Welsh heeft onwijs leuk lesmateriaal en tips beschikbaar gemaakt! Het is wel in het Engels, maar wij zijn enthousiast. Bekijk het onderstaande filmpje en klik op de link.

wooow stink jij zo?

Specificaties Wooow! Stink jij zo?

Auteur: Clare Helen Welsh | Uitgever: Veltman uitgevers │ 9789048319275 │februari 2021│40 pagina’s│meer informatie vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.