Met Het Beestiarium maak je zelf fantasiebeesten

Je favoriete fantasiebeesten maak je zelf in Het Beestiarium. Durf jij de challenge aan?

Ik durf te bekennen dat Het Beestiarium bij mij maandenlang op de plank heeft gelegen omdat ik niet goed wist wat ik ermee aan moest. Dat gebeurt wel vaker met rariteiten. Tot mijn Oudste het ontdekte. Zij kreeg het idee voor de Challenge waarover je later meer leest en ineens moest er ook circusje gespeeld worden.

Het Beestiarium

Waar gaat het Beestiarium over?

In dit gekke prentenboek is de inhoud van het Beestarium door de vorm ook iedere keer anders, de fantasiebeesten zijn nooit hetzelfde. Je duikt zo in de wereld van de kermissen en circussen van vroeger waarin ook vrouwen met baarden bestonden en Sterke Mannen. Waarom dan ook niet fantasiebeesten in een Beestarium? Bijkomend voordeel: het is ook niet heel groot zodat het gemakkelijk op te bergen is of handig is voor de achterbank van de auto.

De Makers

De makers Javier Saéz Castán en Miguel Murugarren waren mij onbekend, maar eerder maakten ze al Het Dierelirium dat bijna hetzelfde is als het Het Beestarium, maar waarbij de drieluikjes niet horizontaal omgeslagen kunnen worden maar verticaal.

challenge

Challenge: teken je eigen fantasiebeesten uit het Beestiarium

‘Hooggeeerd publiek, het Revillod Instituut Presenteert… Het Beestarium Fantasiebeesten Challenge. Ofschoon, wie niet in het echt naar het circus kan, kan wel naar dit nieuwe Dierelium. Dames en heren, jongens en meisjes met onze voorstelling in het ‘Paleis der Evolutie’ laten wij u honderden, nee… duizenden fantastiebeesten zien in ons Beestiarium. Het ene dier is nog wonderlijker dan het andere. Deze dieren ziet u nog niet zo snel in de dierentuin of in het biologieboek. Kinderen, hebben jullie ooit zo’n dier gezien? Waarom bladeren jullie niet door dit Beestarium? Laat je hierdoor inspireren en teken je favoriete dier. Of laat je het liever aan het toeval over en teken je wat je tegenkomt? Ik daag je uit! Laat je resultaten hieronder achter.

Het Beestiarium is met al haar fantasiebeesten sterk door het samenspel tussen vorm en inhoud en daagt je kinderen uit hun ultieme fantasiebeest te tekenen en te gniffelen om de vondsten.

Specificaties Het Beestarium

Het Beestiarium

Makers: Javier Saéz Castán en Miguel Murugarren | Uitgever: De Harmonie|november 2019 | Aantal Pagina’s: 47 | ISBN: 9789463360883 | Leeftijd: vanaf 8 jaar |meer informatie vind je hier

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.