Bob Popcorn – Maranke Rinck, een explosief karakter, tijgerlezen

Ik heb Bob Popcorn al regelmatig langs zien komen op social media: hij heeft zelfs zijn eigen instagramaccount. Ik was wel erg nieuwsgierig naar het boek van dit grappige mannetje geworden, en was dan ook heel erg blij dat wij deze mochten reviewen voor uitgeverij Querido!

bob popcorn

Bob Popcorn: een boos, eigenwijs maïsmannetje

Ik vond Bob Popcorn er vooral heel leuk en grappig uit zien, maar als je het boek leest, kom je erachter dat Bob helemaal niet zo lief is als hij eruit ziet….

Het verhaal

Het verhaal gaat over Ellis. Ellis maakt elke dag popcorn in de magnetron, haar favoriete snack. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds. Een van de maïskorrels poft niet, maar zwelt op tot hij zo groot is als een kiwi. Er ploppen twee armpjes tevoorschijn en twee beentjes. Ellis staart de korrel aan, die nu een gezichtje heeft waarmee hij woedend terugkijkt….
Het maïsmannetje heet Bob Popcorn, en Ellis besluit hem geheim te houden voor haar vaders. Maar Bob is geen gemakkelijk type. Hij slaapt niet, eet onvoorstelbaar veel en is nogal humeurig. Elke keer als hij een boze bui krijgt, ploft hij tot een popcorn!

Na een tijdje krijgt Ellis er genoeg van. Bob moet weg, maar waar laat je een reusachtige levende popcorn met driftbuien?

bob popcorn

Tijgerlezen

Bob Popcorn is een boek dat onderdeel is van de serie ‘Tijgerlezen’. Dat is een serie die ontwikkelt is voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is het belangrijk dat boeken leuk zijn om te lezen, en niet te moeilijk.
Dit boek is inderdaad heerlijk om zelf makkelijk te lezen. Bob Popcorn heeft veel illustraties, waarbij de tekst en het beeld elkaar aanvullen. Het zit een beetje tussen een graphic novel en een leesboek in.
Daarnaast is het boek vooral heel grappig. Wij hebben hier thuis ook echt kunnen lachen om het verhaal.

Leuk karakter dat vraagt om meer!

We hebben hier thuis genoten van het boek! Voor mijn jongste dochter van 6 jaar heb ik het voorgelezen, mijn oudste dochter heeft het zelf gelezen.
We vlogen echt door het boek heen, ook omdat er veel illustraties in staan. Dit geeft beginnende lezers ook echt een fijn gevoel, dat ze makkelijk en vlot door een boek heen gaan.  

We vonden vooral Bob Popcorn zelf een heel leuk karakter. Het verhaal liep uiteindelijk goed af, maar er komt een tweede deel aan! Dat vinden wij enorm goed nieuws, want wij zijn nog lang niet klaar met Bob Popcorn en willen dus ook zeker het tweede deel gaan lezen.

Enthousiast geworden?

bob popcorn

Specificaties Bob Popcorn

Auteur: Maranke Rinck | Illustraties: Martijn van der Linden│Uitgever: Querido │9789045122809│augustus 2019│104 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.