Blitz! Rian Visser en Lars Deltrap, een vreemd wezentje

Blitz! is een vreemd wezentje. Hij woont op zijn eigen bol in de ruimte. Hij woont daar alleen, hij eet iedere dag van zijn boom en is tevreden. Tot … op een dag er wit spul op zijn neus belandt. Het is geen sneeuw, maar wat is het dan wel? Dat is het moment waarop Blitz! het vogeltje Tjilp ontmoet. Het moment waarop Blitz! ontdekt dat het fijn is om een vriend te hebben. Zou er iemand op aarde zijn die op hem lijkt? Hij gaat het uitzoeken. En dat levert een leuk, spannend en wijs verhaal op.

hoofd Blitz!

Blitz! Leuk, spannend en wijs

Blitz! is een boek dat voorgelezen of zelf gelezen kan worden. Het boek is geschreven op niveau AVI E3 – M4, bedoelt voor kinderen in groep 3 – 4. Blitz! is een leuk, spannend, maar ook wijs verhaal. Het boek is met veel humor geschreven en de verhaaltjes zijn allesbehalve saai. Als ouder kan je er ook voor kiezen het boek voor te lezen. Mijn dochter is 6 en vond dit absoluut een leuk boek.

Het boek bestaat uit verschillende korte verhalen die samen één verhaal vormen. Ze keek er elke avond naar uit om een kort verhaal te lezen en wil graag ook de vervolgboeken van Blitz lezen. Blitz! heeft meer delen. In totaal zijn er 5 boeken geschreven: Blitz! (boek 1), Op bol Tien (boek 2), Troep in de ruimte (boek 3) en De jacht op het monster (boek 4). Dino’s in de ruimte (boek 5)

Allesbehalve saai

Heel veel van wat er in het verhaal gebeurt kan helemaal niet. Allereerst bestaan ruimtewezens niet, alhoewel niet iedereen dat met mij eens zal zijn. Het vogeltje kan niet zomaar door de ruimte vliegen. Voor kinderen kan echter alles en dat is natuurlijk ook het mooie. Toen ik hardop zei dat dat vogeltje helemaal niet op Bol Nul kon komen kreeg ik meteen de vraag waarom niet. En dan zit je vervolgens te praten over astronauten en ruimtepakken.

Wel vond mijn dochter dan weer dat de kaft op het boek niet klopte. Blitz! hangt ondersteboven. Dat klopt niet. Blitz! eet elke dag van een boom met ook voor ons bekende lekkernijen, zoals donuts en lolly’s. Allemaal in één boom! Op Bol Nul heetten ze anders, hap en lik. Leuk bedacht. Herkenbaar, maar toch anders. Zoals ik al zei, allesbehalve saai. Ook Elias (11) herkende het boek nog van groep 3. “O ja!, die is Leuk!”.

Het verhaal

Blitz! woont eerst tevreden op bol Nul. Iedere dag eet hij van zijn boom die allerlei lekkers biedt. Op het moment dat Blitz! het vogeltje Tjilp ontmoet wil hij naar de aarde, op zoek naar iemand die op hem lijkt. Hij hakt de boom om, maakt er een ruimteschip van en reist naar de aarde. Blitz! maakt heel wat mee op aarde. Hij gaat op zoek naar iemand die zijn vriend wil zijn, of eigenlijk gaat hij op zoek naar iemand die op hem lijkt. Aan het einde wordt hij verrast, want uiteindelijk blijkt dat een vriend niet op jou hoeft te lijken. En er zijn nog meer verrassingen. Tijdens zijn verblijf op aarde wordt hij beroemd. Maar, of dat nu zo fijn is?

Om het lezen voor iedereen makkelijker te maken, is dit boek gezet in een lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor dyslectici.

Specificaties Blitz

Auteur: Rian Visser | Uitgever: Gottmer│ 9789025753474 │april 2013│144 pagina’s │Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Een andere aanrader van Rian Visser die in het thema van de kinderboekenweek past is de boekenbus. Hier heeft zij ook digitale lessen voor ontworpen voor het onderwijs. Je vindt hier ook digitale lessen voor de middenbouw ( op basis van Blitz) en voor de bovenbouw.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

blitz!
Footer5 blitz!
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.