Het verloren boek – Margarita Surnaite, over elkaar zien

‘Het verloren boek’ is een prenten- cq voorleesboek. Het gaat over Tommie het konijn. Hij woont in konijnenland. Daar houdt iedereen van lezen. Hij niet. Uiteindelijk vindt hij een boek. Geen boek bedoeld voor konijnen, maar een boek uit de mensenwereld. Hij gaat op zoek naar de plek waar het boek vandaan komt. Hij ontdekt daar een wereld waarin niemand geïnteresseerd is in hem of in elkaar. Totdat hij een meisje ontmoet die hem wel ziet. Uiteindelijk geeft hij het boek aan haar. En wat er uiteindelijk in het verloren boek te lezen of te zien valt… tja, dat zal ik niet verklappen. En ook Tommie ondergaat een verandering door zijn avontuur.

het verloren boek

Mooi in zijn eenvoud

het verloren boek

Het verloren boek is eigenlijk heel eenvoudig getekend en geschreven. Dat maakt het juist zo mooi. Het is mooi in zijn eenvoud. Wat ik wel jammer vind is dat er met geen woord wordt gerept over wat uiteindelijk de reden is waarom de mensen geen interesse tonen. Noch in elkaar, noch in Tommie. Je ziet iedereen verdiept in i-pads, telefoons etc, maar niet in elkaar. Alle reclame die er hangt gaat ook over deze middelen. Verder dan het aanstippen door middel van illustraties kom het boek niet.  Ik vind het wel een gemiste kans dat daar niet meer mee wordt gedaan. Dat is jammer. Maar goed, als je van plan bent om het met je kinderen over dit onderwerp te hebben kan het boek hierbij helpen. Uiteraard wel voor de kleintjes, 4 tot 6 jaar schat ik zo in.  

het verloren boek

Mijn dochter (5) vond het verloren boek zo mooi dat ze het meerdere dagen achter elkaar wilde lezen.  Nu leest ze het zelf voor. Niet omdat ze het al kan lezen, maar omdat ze het uit haar hoofd kent.

De mooiste zin uit het boek is toch wel : ‘het leuke aan verloren zijn is dat je gevonden kunt worden’.

Specificaties Het verloren boek

Uitgeverij: Leopold | Auteur: Margarita Surnaite | Vertaald door Erna Sassen | 9789025876982 | 32 pagina’s | februari 2019 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Het verloren boek
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.