De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken, zo grappig!

Ook De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken is weer bijzonder grappig. Voor iedereen die weleens wat anders wil dan lieve, schattige eenhoorns is hier Dirk. De beste eenhoorn vriend van Mira doet niets liever dan eten, slapen, boeren en poepen. En hierdoor ontstaan regelmatig hilarische situaties.

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Synopsis De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

In de enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken gaan we mee opzoek naar verborgen schatten. Deze liggen verstopt op de Eenhoornschool. En wat een geluk dat het ook nog eens de langste dag van het jaar is. Dit betekend dat er extra tijd is voor al het leuks dat op het programma staat. Voor de enorm eigenwijze eenhoorn Dirk en de rode klas staan er vele activiteiten gepland. En met elke activiteit kunnen ze een prijs winnen. Namelijk heerlijke chocolade-eieren. Maar dan vinden Mira en Dirk een mysterieus raadsel. En hierdoor wordt het avontuur nog spannender. Zouden ze met het verborgen raadsel een heel speciale schat kunnen vinden?

Pip Bird

De langste dag van het jaar

Het is de langste dag van het jaar en dat betekend dat het tijd is voor de grote schatzoekwedstrijd. Tijdens allemaal verschillende opdrachten zijn er door de Rode klas schatten te vinden en te verdienen. En hoewel Dirk heerlijk zijn eigen ding doet blijkt hij toch fantastisch te kunnen bijdragen. Ook De eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken is weer een heerlijk avontuur vol grappige situaties. Een avontuur waarin elkaar helpen en vriendschap centraal staat. Ohw ja, en voor Dirk gaat het natuurlijk om eten, slapen en heel veel poepen!

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Voor wie is De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken?

Voor alle kinderen (en stiekem ook alle volwassenen) die van eenhoorns houden. En ja, ik zeg expres alle kinderen, want deze heerlijke eigenwijze eenhoorn is leuk voor jongens en meisjes! De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken is geschreven voor kinderen vanaf 7-9 jaar. Maar ik denk dat jongere kinderen het ook geweldig zullen vinden om hieruit voorgelezen te worden. Dit boek bezit alles voor een knettergek avontuur vol uitdagingen, plezier en vriendschap. En laten dit nou net dingen zijn waar vele kinderen dol op zijn.

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Zwart wit illustraties

De illustraties van David O’Connell zijn een heerlijke aanvulling op het verhaal. Mijn dochter kijkt tijdens het lezen altijd uit naar een bladzijde met illustratie om deze goed te bekijken. De illustraties in De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken zijn zwart wit en hebben daardoor wel wat weg van kleurplaten. Maar ondanks het gebrek aan kleur zijn ze vrolijk en speels. En hoe grappig is het dat Dirk gewoon uitgebreid scheten latend afgebeeld staat. Zelf ik als volwassenen moet hier toch wel een beetje om lachen.

Alle boeken van De enorm eigenwijze eenhoorn serie

Wat een geluk! De enorm eigenwijze eenhoorn is inmiddels al een zeer uitgebreide serie met al 8 boeken. En in het voorjaar verschijnt deel 9 alweer. Dus als je dit verhaal tof vind dan zijn er nog vele ander hilarische verhalen over de kleine eenhoorn Dirk om in te duiken. Hier een overzicht van alle verschenen titels:

  1. De enorm eigenwijze eenhoorn Deel 1
  2. De enorm eigenwijze eenhoorn en de sportdag*
  3. De enorm eigenwijze eenhoorn en de schooldisco*
  4. De enorm eigenwijze eenhoorn Vrolijk sneeuweenhoornfeest!*
  5. De enorm eigenwijze eenhoorn op het strand*
  6. De enorm eigenwijze eenhoorn op schoolreis*
  7. De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen
  8. De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken*
  9. De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest* (verschijnt voorjaar 2024)

Wat vinden wij van De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken?

Wij zijn dol op Dirk en liggen dan ook regelmatig in een deuk bij het lezen van deze grappige boeken. Ook De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken is weer bijzonder leuk. En hoewel we houden van prachtige naar cupcakes ruikende, glitterende eenhoorns in alle kleuren van de regenboog heeft Dirk een speciaal plekje in ons hart. Dit komt doordat Dirk het tegenover gestelde is van andere eenhoorns. Hij is lui en doet niets liever dan slapen, eten en poepen. En daar schaamde hij zich niet voor. Nee, dit maakt hem juist heerlijk zichzelf.

En ik denk dat dit een groot deel van de charme van deze eenhoorn is. Het is namelijk bijzonder grappig dat ondanks dat Dirk totaal niet bezig is met de schoolopdracht hij op de een of andere manier toch weet bij te dragen. De enorm eigenwijze eenhoorn blijft hier in huis dus voorlopig nog favoriet. En wij kijken dan ook met veel plezier uit naar het volgende deel.

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Boekentips bij de enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Wij lazen nog vele andere toffe boeken met eenhoorns in de hoofdrol. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken

Auteur: Pip Bird | Illustraties: David O’Connell | Vertaler: Sandra C. Hessels | Uitgeverij: Veltman | 5 september 2023 | 160 pagina’s | 9789048321254 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.