Welkom op de wereld – Smriti Prasadam-Halls

Als ik naar de voorkant van dit boek kijk, word ik al nieuwsgierig naar de rest van het boek. Welkom op de wereld heeft op de voorkant een ontzettend mooie, en vooral lieve tekening van een olifantenmoeder en -jong. Wat voor mooie tekeningen zouden er nog meer in het boek staan? Van uitgeverij Veltman  

Welkom op de wereld

Welkom op de wereld kleintje!

Dit boek is, zoals het op de achterkant omschreven wordt, een prachtig eerbetoon aan nieuw leven en al het moois op de wereld – perfect voor grote en kleine kinderen. En ik moet zeggen: dit is helemaal waar!
Op de eerste pagina van welkom op de wereld zie je een moeder met een baby. Hierbij staat de tekst: ‘Welkom kleine baby, slaperig en moe. Welkom, kleine baby. De wereld lacht je toe.’
Vervolgens komt er op elke bladzijde een ander landschap, waarin moederdieren en hun jongen centraal staan.

Genieten van de tekeningen van al het moois op de aarde

Van de savanne in Afrika, tot een boslandschap. Van de ijsberen op de Noordpool tot dieren in het tropisch regenwoud. Elke bladzijde geeft een heel mooi kijkje op een mooi deel van de wereldbol, met al zijn kleuren.
Vooral het kleurgebruik in het boek is prachtig. De tekeningen zijn enorm lief. En het is erg leuk om te kijken of je alle dieren kunt ontdekken.
Welkom op de wereld is een beetje vergelijken met het kijken naar een fascinerende natuurdocumentaire. Soms kijk je met een open mond naar die beelden, en bedenk je dat de wereld ontzettend mooi is. De schoonheid van de wereld staat in dit boek centraal.

Een lief boek als kraamcadeautje

Welkom op de wereld is heel erg leuk als kraamcadeautje: een mooi boek om aan kersverse ouders cadeau te geven. Als de kleine dan wat groter is, kan hij of zij samen met zijn ouders genieten van de mooie illustraties. En als het kind dan weer wat groter is, kan het luisteren naar de tekst op rijm.
Welkom op de wereld is een plaatje om in je boekencollectie te hebben, en zeker ook voor grote kinderen (lees: volwassenen) mooi!

Welkom op de wereld

Specificaties Welkom op de wereld

Auteur: Smriti Prasadam-Halls | Illustraties: Jaime Kim│Uitgever: Veltman Uitgevers│9789048318537│mei 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.