Ridder Tim, een avontuur van Inge Besaris

Een succesvolle theatervoorstelling bewerkt tot een heerlijk voorleesboek. Ridder Tim is herkenbaar voor iedereen die dingen moet doen die toch wel spannend zijn.

ridder tim

Papa en Ridder Tim

Het boek begint al goed met een mooie tekening van Tim in zijn kasteel. “Mama, ik wil ook zo’n bed!” Na een aantal zinnen te hebben voorgelezen merkt Joshua al op dat papa een beetje vergeetachtig is. Tim vindt namelijk zijn sleutels op hele vreemde plekken. Joshua heeft een glimlach op zijn gezicht. “Dit is echt een grappig boek, mama.” En dat is het zeker. Tim wil graag een ridder zijn en zijn papa heeft genoeg fantasie voor de hele wereld. Dat belooft een leuk verhaal te worden.

kasteel

Ridder Tim was een theatervoorstelling

Ridder Tim heeft dus in het theater gestaan. En nu kan je dat theater dus thuis beleven. Niet echt natuurlijk, maar terwijl ik dit boek voorlees zie ik de voorstelling in mijn hoofd. Ik beeld mij in hoe ze daar staan, op het podium. Maar ik dwaal af. Voor ons is het in ieder geval super dat ze er een boek van hebben gemaakt. Anders had ik nooit dit verhaal kunnen voorlezen.

Angsten overwinnen

Tim zit op zwemmen en de avond voordat hij moet afzwemmen slaapt hij onrustig. Hij is bang dat hij het niet gaat halen. Er kijken allemaal mensen en hij moet door een gat zwemmen. Straks haalt hij het niet. Die kriebel en angst is herkenbaar voor veel kinderen. Ook het onrustig slapen. De droom die Ridder Tim daarna heeft, spreekt een hoop kinderen aan. Joshua zegt gelijk “Wie niet dapper is, moet slim zijn, hè mama?”. En daar heeft hij gelijk in. Ridder Tim verslaat de draak op een slimme manier. En ondanks alle tegenslagen (papa vergeet de kleding die Tim voor het afzwemmen nodig heeft) gaat Tim toch zwemmen. Hoe? Daarvoor moet je het boek lezen!

afzwemmen

Tekeningen die het verhaal tot leven brengen

De tekeningen in dit boek zorgen ervoor dat het verhaal helemaal tot leven komt. Ze zijn erg mooi getekend en laten zien wat er allemaal gebeurd. Isabel blijft er graag naar kijken. De draak is geweldig getekend en de kleine plaatjes tussen het lezen door nodigen uit om erover te praten. Dat heeft Astrid Stam goed gedaan. Het voegt echt iets toe. Ridder Tim is een geweldig boek om te laten zien dat je niet alleen dapper hoeft te zijn om problemen op te lossen.

ridder tim

Specificaties Ridder Tim

Auteur: Inge Besaris | Illustraties: Astrid Sam | Uitgever: Lemniscaat | 9789047713012 |  februari 2021 | 80 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

tim draak beer
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.